Haugesund Idrettsråd støtter forslaget om et såkalt L-basseng i den nye svømmehallen

SLIK KAN DET BLI: Haugesund stadion kjemper om å få den nye svømmehallen, og kan fort bli hjemmebanen til både fotball og svømming.

SLIK KAN DET BLI: Haugesund stadion kjemper om å få den nye svømmehallen, og kan fort bli hjemmebanen til både fotball og svømming. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

... og nå åpner også rådmannen for å se nærmere på L-en.

DEL

ANLEGG: Tirsdag hadde Haugesund Idrettsråd, som er et fellesorgan for alle idrettslagene i byen, et felles møte med Haugesund Sportsdykkere, Haugesund Triathlonklubb og Haugesund Svømmeklubb.

Bakgrunnen for møtet var at sportsdykkerne føler seg forbigått i planene om en ny svømmehall i Haugesund. Som Haugesunds Avis skrev for noen uker siden, vil de bygge et såkalt L-basseng i stedet for et kvadratisk basseng.

«Klubbene har et gjensidig ønske om at alle skal kunne drive med sin idrett i den nye svømmehallen, også undervannsrugby. I det konseptet som er valgt i Haugesund, er det ikke mulig for sportsdykkerklubben å drive med undervannsrugby. For å få dette til støttes forslaget som nylig ble lansert og omtalt i media, om et såkalt L-basseng der sportsdykkerne og stup kan foregå i L-delen av bassenget», skriver idrettsrådet i en pressemelding, og fortsetter:

«For svømmeklubben er det viktig å ha muligheten til å kunne arrangere stevner i det nye anlegget. Det vil derfor være behov for en delevegg som svømmedommere kan gå på og som skiller av L-en fra resten av bassenget ved behov».

Idrettsrådet ber også om at kommunen «ved behandling av den nye svømmehallen ser langt fram i tid og også tar høyde for nye idretter som kan komme og få tildelt treningstider i anlegget. Eksempler på dette er stupeklubb, vannpolo, synkronsvømming etc. Da vil det være en stor fordel om anlegget utformes som et L-basseng der hovedbassenget utformes med en størrelse på 25x25m», heter det i pressemeldingen.

Onsdag var det formannskapsmøte i Haugesund, hvor politikerne fikk et notat fra rådmannen, som handler om nettopp svømmehall og initiativet fra sportsdykkerklubben.

I notatet kommer det fram at arbeidsgruppen som jobber med ny svømmehall, ser at forslaget med en «L» kan være en god løsning.

– Men dette må undersøkes nærmere. Det vil medfører en økt kostnad, og endre noe på forutsetningene som nå ligger til grunn. Arbeidsgruppen vil se nærmere på forslaget, og også diskutere det med Svømmeforbundet og Kulturdepartementet, står det i notatet, som er underskrevet av rådmannens tekniske sjef, Olav Heimdal.

Gruppen som jobber med ny svømmehall, vil også høre hvilke erfaringer som er gjort i Sandefjord og Ålesund. Der har de nemlig den såkalte L-utformingen i sine svømmeanlegg.

Artikkeltags