Avaldsnes-treneren: – Dette var svakere enn forventet

SKUFFET: Thomas Dahle likte ikke det han så i Tyrkia tirsdag ettermiddag.

SKUFFET: Thomas Dahle likte ikke det han så i Tyrkia tirsdag ettermiddag. Foto:

Avaldsnes-treneren savnet vilje og aggressivitet da laget tapte 0–1 mot Lyn tirsdag.

DEL

FOTBALL: Det var en skuffende forestilling Karmøy-laget leverte i årets første treningskamp mot et damelag. Lyn, som ble nummer elleve og nest sist i Toppserien i fjor, scoret kampens eneste mål etter en snau halvtimes spill i Belek i Tyrkia – og vant fortjent mot et tamt Avaldsnes-lag som slet med å skape sjanser.

– Vi er langt fra fornøyd. Laget henger ikke sammen. Relasjonene sitter ikke offensivt. Det er jo litt naturlig siden vi setter sammen et nytt lag, men jeg savnet vilje til å løpe og aggressivitet i spillet, sier Thomas Dahle.

Den nye Avaldsnes-treneren mener 1. omgang var lurvete.

– Det ble litt bedre i 2. omgang, sier Dahle.

Da skapte Avaldsnes sin eneste store sjanse. Men hospitanten fra Kaupanger, Ylinn Tennebø klarte ikke å stokke beina foran nesten åpent mål et kvarter før slutt.

– Vi har mye å jobbe med

Dahle legger ikke skjul på at han var skuffet etter årets første skikkelige test.

– Ja, dette var dårligere enn forventet. Men vi må ta i betraktning at det var vår første treningskamp mot et topplag. Lagene på Østlandet ligger litt foran oss der, og det bar kampen preg av. Derfor graver vi oss heller ikke ned. Det er bare februar, men vi har åpenbart mye å jobbe med framover, erkjenner Avaldsnes-treneren.

Fredag venter ny kamp mot Stabæk i Tyrkia.

– Da ser vi forhåpentlig bedre ut med større presisjon og aggressivitet, sier Thomas Dahle.

TAPTE I TYRKIA: Dejana Stefanovic, som var kaptein tirsdag, og Avaldsnes har mye å jobbe med framover.

TAPTE I TYRKIA: Dejana Stefanovic, som var kaptein tirsdag, og Avaldsnes har mye å jobbe med framover.

Passiv keeper

Etter en jevn og sjansefattig åpning på kampen, der Lyn hadde ballen vel så mye som Avaldsnes, var det Karmøy-laget som etter hvert tok føringen spillemessig. Men det var Oslo-laget som tok ledelsen.

Det var spilt 29 minutter da Camilla Linberg dro til fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet snek seg inn i lengste hjørnet. Og det er grunn til å sette spørsmålstegn ved keeperspillet til Victoria Essen ved den anledningen.

Avaldsnes hadde mye ball også etter pause, men slett tungt med å komme til målsjanser.

Igjen var det Lyn som var farligst foran mål. Midtveis i omgangen ble Emilie Closs spilt fri på høyrekanten. Skuddet traff utsiden av stolpen.

Lyn skapte også mest mot slutten og vant fortjent 1–0.

Disse spilte for Avaldsnes

Slik stilte Avaldsnes (4-3-3): Victoria Essen – Nathalie Utvik (Oda Arnesen fra 62), Robyn Decker, Dejana Stefanovic, Hanna Dahl – Erika, Giovanna (Ylinn Tennebø fra 56), Duda (Anita Underhaug fra 84) – Maria Sørenes, Stephanie Ribeiro (Natalie Velde fra 56), Anna Jøsendal

Artikkeltags