Espen fra Tysvær mot Mikal fra Haugesund - se semifinalen direkte på h-avis.no

Onsdag møtes en haugesunder og en tysværbu i semifinalen i BLNO. Kampen kan du se direkte på h-avis.no.

DEL

BASKETBALL: 24 år gamle Espen Dommersnes Markhus fra Grinde i Tysvær eller 17 år gamle Mikal Gjerde fra Haugesund? En av dem får spille finale i sluttspillet i BLNO. Onsdag møtes de på Kongsberg i den første av to eller tre semifinalekamper.

Kongsberg Miners mot Fyllingen. Nummer to og tre i serien denne sesongen. Men det er sluttspillet som er det aller gjeveste.

Markhus er inne i sin femte sesong på øverste nivå i norsk basketball.

Nå er han klar for sin første semifinale.

Fyllingen og Markhus har overrasket

– Det blir veldig gøy. Kongsberg er favoritter. De slo oss i alle tre seriekampene denne sesongen, men to av dem var jevne. Vi har en mulighet, sier tysværbuen, som meldte overgang fra Frøya til Fyllingen før denne sesongen.

– Jeg gjorde det for å få mer spilletid. Det har jeg fått. Og vi har hatt en mye bedre sesong enn de fleste trodde på forhånd, sier Markhus, som var med å slå gamleklubben Frøya i en spennende kvartfinale over tre kamper.

Markhus kjenner godt til Mikal Gjerde.

– For noen år siden trente jeg 13-årslaget til Tysvær. Da spilte vi mot Mikal og Haugesund. Han var vel 11–12 år og allerede da veldig god. Nå er han av de mest lovende i landet. Mikal var faktisk den store forskjellen på lagene da vi tapte mot Kongsberg i den første seriekampen denne sesongen. Vi må passe bedre på ham denne gangen, sier Espen Markhus. Selv har han primært en forsvarsrolle i Fyllingen.

Gjerde tapte semifinalen i fjor

Gjerde ser fram til å spille mot tysværbuen Espen Markhus.

– Det er kult. Jeg husker jeg var og så på Espen da Frøya spilte en av sine hjemmekamper i Sysco Arena for noen år siden, sier Gjerde.

17-åringen har lenge vært regnet som et av landets største talenter. Han flyttet fra Haugesund til Kongsberg for snart to år siden og debuterte i BLNO da han var 15 år gammel. Nylig ble han kåret til årets talent i Norge.

I fjor var han med å tape mot Centrum i semifinalen i sluttspillet.

Nå vil haugesunderen til finalen.

– Vi er favoritter

– Vi er definitivt favoritter mot Fyllingen. Men vi vet at det ikke blir enkelt. Fyllingen har vist gode tendenser nå mot slutten av sesongen. Det blir nok jevnt, sier Gjerde.

Kongsberg Miners endte til slutt ett poeng bak storfavoritt Asker Aliens i serien.

– Vi skulle gjerne tatt 1. plassen. Men nå kan vi få anledning til å ta Asker  i finalen hvis begge lagene gjør jobben i semifinalen, sier Gjerde.

Det er ventet tilnærmet fullt hus i Kongsberghallen onsdag kveld. Det betyr rundt 1000 tilskuere.

Lokalavisen Laagensdalsposten streamer kampen. Det betyr at du kan se kampen direkte her på h-avis.no.

Den starter klokken 19.00.

Returkampen spilles i Bergen søndag. Hvis det står 1-1 etter de to første oppgjørene, blir det avgjørende kamp på Kongsberg tirsdag.

Asker Aliens møter Bærum Basket i den andre semifinalen.

Artikkeltags