Gå til sidens hovedinnhold

Besvimte da han sikret seg kongepokalen

Artikkelen er over 7 år gammel

Lars Magne Ullvang ble så sliten da han sikret seg kongepokalen under NM i padling at han besvimte og falt i vannet.

KRISTIANSAND: Denne helgen arrangeres NM for K1 og UM lagbåt i padling i Kristiansand. På forhånd var det avgjort at årets kongepokal skule gå til raskeste mann på K1 1.000 meter.

Lars Magne Ullvang fra Tysvær Kano- og Kajakklubb var blant forhåndsfavorittene på distansen, som gikk lørdag. Men da 200 meter gjensto var han ti meter bak teten.

- Jeg trodde løpet var kjørt, forteller trener Lavrans Eikje.

Vant på målfoto

Men Ullvang tok ut alt mot slutten og sikret seg seieren. Det var så tett i mål at Ullvang fant på målfoto. Etterpå var 20-åringen så sliten at han rett og slett besvimte.

- Det svartnet for ham. Han falt ut av båten og i vannet. Men Lars Magne våknet så snart han traff vannet, forteller Eikje.

Ullvang forteller at han ikke husker noe av episoden.

- Jeg tok ut alt. Heldigvis våknet jeg med en gang. Dessuten var det båter og folk rundt meg. Det var aldri dramatisk. Jeg tror noe av årsaken til at jeg besvimte er at jeg har slitt med sykdom den siste uka før, forteller Ullvang.

Rent bord for Ullvang?

Han er svært fornøyd med å ha sikret seg kongepokalen.

- Dette er det viktigste nasjonale løpet i sesongen. Deilig å vinne, slår Ullvang fast.

Tysværbuen kom seg raskt og senere på dagen gikk han til topps også på K1 200 meter. Søndag venter K1 500 og K1 5000 meter. Kan det bli rent bord for Ullvang?

- Klart jeg skal prøve. Det hadde vært helt sykt. Men det blir knalltøft, understreker 20-åringen.

Gode lokale prestasjoner

Foruten Ullvangs sterke prestasjoner er det verdt å notere at Lena Dybdal og Gina Gedick fra Tysvær Kano- og kajakklubb tok sølv på K2 200 meter under ungdomsmesterskapet.

På K4 200 meter padlet kvartetten Lena Dybdal, Gina Gedick, Elise Erland og Helene Garnaas inn til bronse.