6. plass i junior-VM, klar for senior-VM

6. PLASS: Martin Møller Hovda var ikke helt fornøyd med innsatsen i junior-VM.

6. PLASS: Martin Møller Hovda var ikke helt fornøyd med innsatsen i junior-VM. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Martin Møller Hovda var ikke helt fornøyd med 6. plass i junior-VM. Men det var godt nok til billett til senior-VM i juni.

DEL

BRETTSEILING: – 6. plass var ok. Men målet var topp fem. Og det var litt kjipt siden jeg lå på delt 4. plass, bare ett poeng fra 3.-plassen, etter de tre første dagene, forteller Norges beste mannlige brettseiler, 18 år gamle Martin Møller Hovda fra Åkrehamn.

Les også: Starter jakten på flere VM-medaljer

Han er vel hjemme etter fem tøffe konkurransedager på den franske middelhavskysten. Junior-VM i slalåm var Møller Hovdas første konkurranse for sesongen.

– Formen var bedre enn jeg hadde trodd. Treningsleiren på Kanariøyene har tydelig gjort godt. Men jeg rotet det litt til mot slutten, blant annet med en tyvstart. Jeg var litt overtent. Men jeg fikk bekreftet at jeg har det inne, sier Møller Hovda, som allerede har begynt å glede seg til senior-VM i Nederland i midten av juni.

Han fikk klarsignalet fra Norges Brettseilerforbund i forrige uke.

– Jeg var med i senior-VM også for to år siden. Da fikk jeg skambank. Nå håper jeg på topp 20, sier Møller Hovda.

Han er inne i sitt siste år ved Kopervik videregående skole og har derfor ikke lagt konkrete planer for konkurranser de neste ukene.

– Jeg vet ikke helt når jeg skal opp til eksamen. Derfor tar jeg det litt på sparket framover, sier Martin Møller Hovda.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken