Ingen VM-medalje for Hovda

I VERDENSTOPPEN: Åkra-gutten Martin Møller Hovda er landets beste brettseiler, men skuffet under U21 VM i Italia.

I VERDENSTOPPEN: Åkra-gutten Martin Møller Hovda er landets beste brettseiler, men skuffet under U21 VM i Italia. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Værforhold og feil valg av utstyr ble skjebnesvangert for Martin Møller Hovda under forrige ukes U21 VM i brettseiling

DEL

BRETTSEILING: – Martin har vært ekstremt uheldig med utstyrsvalg og lite vind. Han endte på 21. plass, skriver formann i Karmøy brettseilerklubb Morten Knutsen i en SMS til Haugesunds Avis.

19 år gamle Møller Hovda er regnet som landets beste brettseiler. Han visste at forholdene ikke var de beste for hans kjøring, men hadde likevel håp om medalje før han reiste ned til Gardasjøen i Italia.

Jeg trives best i mye vind ute på havet. Så en stille innsjø i Italia er ikke perfekt for meg. Men jeg her blitt bedre også under slike forhold. Dette blir fryktelig spennende. Det er ventet 160–170 deltakere, sa Hovda til Haugesunds Avis en liten uke før VM startet.

Sikter seg inn på World Cup

Ettersom U21 VM ikke gikk som Hovda hadde ønsket på forhånd, er det nå World Cup i Fuerteventura som hører til i øygruppen Kanariøyene som venter for 19-åringen. Knutsen har tro på at Hovda kan hevde seg bedre der, da forholdene er mer på hans side.

–  26. juli starter World Cup på Fuerteventura. Dette er hardvindssport og passer Martin perfekt.

I VERDENSTOPPEN: Åkra-gutten Martin Møller Hovda er landets beste brettseiler, men skuffet under U21 VM i Italia. FOTO: PVAWORLDTOUR.COM

I VERDENSTOPPEN: Åkra-gutten Martin Møller Hovda er landets beste brettseiler, men skuffet under U21 VM i Italia. FOTO: PVAWORLDTOUR.COM

Artikkeltags