Skal sikre seg seieren

I Danmark: Martin Møller Hovda er på plass i danske Rønbjerg, der nordisk mesterskap i brettseiling starter fredag.foto: Privat

I Danmark: Martin Møller Hovda er på plass i danske Rønbjerg, der nordisk mesterskap i brettseiling starter fredag.foto: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

16-åringen Martin Møller Hovda er ikke mer beskjeden enn at han anser seg selv som favoritt i nordisk mesterskap.

DEL

SPORT: Onsdag reiste åkrabuen til Danmark, der han i helgen skal delta i nordisk mesterskap i brettseiling.

– Det høres kanskje litt breialt ut, men jeg blir skuffet hvis jeg ikke vinner. Jeg har vært best i hele sesongen, så da vil jeg vinne nordisk mesterskap også, sier Hovda.

En annen grunn til at han har svært lyst å vinne, er at 16-åringen er revansjesugen etter fjorårets nordiske mesterskap.

Da lå Hovda lenge an til å vinen både U17- og U20-klassen og ta sølv i seniorklassen. Men i stedet ble han diskvalifisert etter at konkurransen plutselig ble avsluttet på grunn av for lite vind.

Topp ti i VM

Etter helgens nordiske mesterskap i danske Rønbjerg, går ferden direkte videre til VM i Reggio Calabria i Italia.

Mesterskapet starter mandag 29. juni.

– Da er målet en topp-ti-plassering i U20-klassen. Det er enormt mange gode der. Dessuten er jeg jo bare 16 år og flere år yngre enn mange av konkurrentene, forteller Martin Møller Hovda.

Skrapte sammen penger

For bare noen uker siden var det svært usikkert om det ble noen VM-deltakelse på stortalentet fra Åkra. Han hadde rett og slett ikke råd. Men så kom Stian Vikra på banen og hjalp Martin Møller Hovda med å skrape sammen nok til VM.

– Det hjalp absolutt. Nok til at det ble tur. Men det er ikke akkurat sånn at jeg har for mye penger nå, sier 16-åringen.

I nordisk skal han delta både i formula og i slalåm. Men VM er et rent slalåm-VM.

– Jeg har nesten bare trent slalåm i det siste og er litt usikker på formen i formula, sier han. Så sent som i april deltok Martin Møller Hovda i VM i formula i Portugal.

Den endte med 3. plass i juniorklassen.

Artikkeltags