HAUGESUND: Helgen 16–18. juni blir Byfest 1 arrangert i Haugesund. Søndag 18. juni arrangers et eget sentrumsløp på rundt 7 km.

– Vi håper det blir en folkefest og vi ønsker å involvere flest mulig. Dette er et lavterskeltilbud og et trimløp for alle. Vi kårer ikke vinnere. En kan både løpe og gå, sier arrangørene Jan Erik Søvig fra Hårfagrerittet og Trygve Voll fra HIL.

Løpet har både start og målgang på Indre kai og går blant annet innom Hasseløy og Risøy. I tillegg til å få folk ut ønsker arrangøren å vise fram sentrumsgatene.

– En perle

– Kaien og sentrum er en perle. Nå kommer det en unik mulighet til å vise dette fram. Det er mange som ikke tør løpe i byen på grunn av trafikk, men her blir det satt ut mange vakter, i tillegg har vi søkt om å få stenge noen gater. Sikkerheten blir ikke noe problem, sier Søvig.

LES OGSÅ: Henter landets største artister til Byfest1
LES OGÅ: – Byfest1 vil bli helt magisk

Han forteller at han har savnet et løp i sentrum.

Voll nikker.

– Og det har vært etterspurt flere ganger. Å få et tilbud hvor en kan bli bedre kjent med gatene i sentrum. Dette blir veldig spennende, sier han.

– Og får vi fint vær blir det helt magisk. Tenk de flotte bildene når en løper over broene. Vi har bestilt fint vær, sier Søvig.

Fest i målområdet

Målgang er på Indre kai ved Torgbakken. Der blir det rigget opp en stor scene i forbindelse med Byfest 1.

– En kommer i mål rett ved scenen. Der er det både DJ, live musikk og mat. Liv og røre rett og slett. Tanken er å lage en ordentlig fest, sier Søvig.

De håper på mye folk i sentrum.

– Jeg tror det kommer til å være masse folk i løypa. Og publikum er like viktige som løperne. Se bare hvordan det er på Ironman. Et fantastisk skue. Selv om du løper og er veldig sliten og vil gi deg, så løfter publikum deg fram. Det er noe av det vi ønsker å få til her også, sier han.

Håper på 500

– Hvor mange deltakere håper dere på?

– Jeg liker å være optimistisk. Blir været bra så kan det kanskje dette bli like stort som Hårfagrerittet. Men det er det første året, så vi får prøve oss litt fram og gjøre minst mulig feil. Det er derfor vi samarbeider også. Nå kan vi dra nytte av kompetansen til hverandre. Jeg tror vi kan få noe ordentlig bra til sammen, sier Søvig.