LANGRENN: Denne uken skal Petter Northug delta under NM del to i Alta, men det skjer uten lagkameraten hans i Team Northug, Chris Jespersen.

Han er nemlig ikke å finne på startlistene i det hele tatt.

– Jeg går Ski Classics på lørdag isteden, skriver Jespersen i en SMS til Haugesunds Avis, og sikter til det 50 km lange Reistadløpet fra Setermoen til Bardufoss.

– Det blir skirenn tre helger på rad nå, men formen er ikke som den skal være, så jeg tar det som trening og håper at kroppen skal begynne å lystre igjen, fortsetter han.

Det har nemlig vært nok en sesong preget av sykdom, feiltrening og dårlige resultater.

– Hva er planen din for neste sesong? Satser du videre?

– Jeg vil satse, men jeg har ikke planene klare enda. Det er jo fremdeles usikkert rundt Petter, skriver Jespersen.

Coop, som har finansiert satsingen til Team Northug de siste årene, er nemlig i ferd med å ta over som sponsor for hele langrennslandslaget.

Samtidig er dialogen i gang med Northug og landslagssjef Vidar Løfshus. Duoen luftet sine tanker over telefon like før påske.

– Jeg har en dialog med Petter om satsing mot neste sesong, skriver Løfshus i en SMS til Adresseavisen, uten å ville røpe hva de to snakket om.

Jespersen er uansett klar på hva han vil:

– Jeg er ikke gira på å gi meg etter en sånn sesong, så jeg håper kroppen har lyst til å være frisk ett år nå så jeg kan få slå tilbake.

Øystein Halldorsen fra IL Korlevoll-Odda er eneste lokale NM-deltaker.