Dette er Jostein Grindhaug

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Jostein Grindhaug har en innholdsrik fotballkarriere bak seg.

DEL

FKH: Etter å ha gått gradene i ungdomsavdelingen til Åkra, dro han i 1990 til Haugesund og signerte kontrakt med Djerv 1919. Da var han 17 år gammel. Han gikk rett inn som høyreback på Tony Knapps lag i 1. divisjon.

KLOKKEN 13 I MORGEN STILLER GRINDHAUG TIL NETTMØTE HOS OSS. SEND INN DITT SPØRSMÅL HER.

I siste serierunde 1993 bommet Grindhaug på straffe mot Bryne (med åkrabuen Ståle Oldeide i mål). Djerv 1919 måtte vinne for å unngå nedrykk. Kampen endte 2-2.

Et halvt år senere scoret Grindhaug historiens første seriemål for FKH da Vedavåg ble slått 3-1 på Haugesund stadion. Og en uforglemmelig dag i september 1996 scoret Grindhaug målet som ga 2-1 over Sogndal og opprykk til eliteserien.

Våren 1998 begynte kneet å krangle. Om sommeren var det full stopp. Fem operasjoner måtte han gjennom, og først i desember 1999 kunne han begynne å jogge igjen. Samme vinter var han på prøvespill hos FC Beijing i Kina. Grindhaug takket nei til en kontrakt som ville gitt ham halvannen million kroner på ti måneder. Kadaverdisiplin var ikke noe for en gladgutt fra Åkra.

Han var også en svipptur innom Umeå i Sverige. Etter sju minutters prøvespill i en treningskamp, ble han skadet og havnet på sykehus.

2000-sesongen endte med at han spilte for Nord i 2. divisjon. FKH-trener Åge Steen uttalte at Grindhaug ikke var blant de 200 første spillerne han ville vurdere.

Året etter var Grindhaug blant de 18 utvalgte i FKH-stallen.

I desember 2001 ble han ansatt som markedskonsulent i klubben – i tillegg til å være spiller. I juni 2003 var Grindhaug en stund toppscorer i norsk 1. divisjon.

Året etter ble han valgt til kaptein i FKH, og i 2005 takket han nei til å bli assistenttrener under Harald Aabrekk.

I februar 2006 fikk Grindhaug betennelse i magemuskulaturen og tross et iherdig forsøk kom han aldri tilbake for fullt før kontrakten med FKH løp ut 1. november 2007, ti dager før cupfinalen.

Jostein Grindhaug har spilt 220 obligatoriske kamper for FKH, de fleste som midtbanespiller. Bare Arild Andersen har flere. Han har scoret 45 mål.

Grindhaug fyller 36 år 20. februar, er gift med Norunn og har to barn, Johannes (6) og Astrid (2).

Artikkeltags