Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sin hjemmedebut

Artikkelen er over 9 år gammel

Alexander Søderlund var innblandet i utligningsmålet på overtid da Norge spilte 1-1 mot Kroatia lørdag kveld.

Fotball: I det 84. minutt kom Alexander Søderlund inn for Erik Huseklepp i kveldens privatlandskamp på Ullevaal.  FKH-spissen kom inn på topp da Norge forsøkte å komme tilbake etter at Kroatia hadde tatt ledelsen ved Eduardo i det 79. minutt.

            Han ble lite involvert da Norge slet med å komme til innlegg og sjanser i sluttminuttene, men på overtid fikk Norge to cornere.

På den andre corneren kom Søderlund seg fri og gikk opp på første stolpe. TV-bildene ga ikke noe klart svar på om Søderlund var på ballen før den traff en kroatisk spiller og endte hos Tarik Elyounoussi på bakerste stolpe. Landslagstrener Drillo påpekte derimot på pressekonferansen at «Søder» stusset ballen, og det bekreftes av tysværbuen.

 - Jeg var på ballen

– Jeg var på ballen, men ser ikke om andre også er på den før den havner på bakerste stolpe, kommenterer Søderlund.

Elyounoussi var uansett alene på bakerste stolpe og satte sikkert inn utligningen i kampens 92. minutt.

Dermed endte oppgjøret 1-1, og Drillo viste skikkelig glede over det sene utligningsmålet som hindret Norges andre strake 0-1-tap på hjemmebane.

– I fotball er det veldig stor forskjell på 0-1 og 1-1, men i dag var prestasjonene så bra at vi burde vunnet. Vi var klart bedre enn Kroatia i første omgang. Det var litt mer problemer i den andre, men alt i alt er jeg rimelig fornøyd med prestasjonen. Det var veldig godt å få det målet, det var veldig fortjent, oppsummerte Drillo til TV 2.

 Mener Søderlund burde spilt mer

Alexander Søderlund ble hentet inn i den norske landslagstroppen fredag ettersom Moa slet med en skade. Hannover-spissen ble heller ikke spilleklar, men Drillo valgte å starte med Daniel Braaten på topp i en 4-5-1-formasjon.

TV 2-kommentator Morten Langli etterlyste Alexander Søderlund utover i 2. omgang.

– Jeg synes det er merkelig at en henter inn Søderlund og ikke gir ham i alle fall 15-20 minutter. Braaten har vært med i årevis. En må gi Søderlund en mulighet, uttrykte Langli til TV-seerne.

– Jeg hadde håpet på flere minutter, men når en får sjansen gjelder det å utnytte de minuttene en får best mulig. Jeg synes uansett det var kjekt å få min hjemmedebut for Norge, og det var en gledelig overraskelse å få spille denne kampen, sier Alexander Søderlund, som fikk sine første kamper for Norge i Asia i vinter.

 Syden neste

Nå reiser FKH-spissen hjem før han setter kursen mot varmere strøk.

– Jeg skal til Syden en tur. Det skal bli godt med en ferie i varmen, forteller 24-åringen som håper at flere scoringer i FKH-drakten utover i sesongen vil gi ham fornyet tillit hos Drillo når VM-kvalifiseringen starter.

– Når en er med på landslaget, har en veldig lyst til å være med videre. Jeg håper å holde scoringsprosenten min i FKH oppe slik at jeg fortsatt er aktuell for Norge, kommenterer Søderlund.

Drillo bekreftet til TV 2 før dagens kamp at FKH-spissen kan forvente å få være med i VM-kvalifiseringen om han fortsetter å imponere i Tippeligaen.

– Jada, det kan han. Søderlund har vært en av Tippeligaens mest stabile angripere, i hvert fall av de norske. Han er en spennende spiller som også var med oss til Thailand. De siste to årene har Søderlund vært stabilt bra i Tippeligaen, forteller Drillo til TV 2. (http://www.tv2.no/sport/fotball/landslag/-soederlund-er-en-kombinasjon-av-braaten-og-moa-3796098.html)

 Grindheim fikk 20 minutter

Christian Grindheim startet også på benken i dagens landskamp. Haugesunderen kom inn på midtbanen for Markus Henriksen i det 71. minutt, og Grindheim kom godt fra det.

Dagens A-landskamp var Alexander Søderlunds tredje. Christian Grindheim spilte sin 51. A-landskamp i kveld.

Norge-Kroatia ble dekket minutt for minutt i vårt livesenter. Les mer om utviklingen og kampforløpet her. (http://live.h-avis.no/fotball/live/?kamp_id=736992)

joakim.ellingsen@h-avis.no

FIKK ÅTTE MINUTTER: Alexander Søderlund (t.v.) kom inn i det 84. minutt, og i siste overtidsminutt (92. minutt) var han delaktig i Tarik Elyounoussi (i midten) sitt utligningsmål. Kaptein Brede Hangeland til høyre.Foto: SCANPIX