FKH-bragd på Lerkendal

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Jubelen sto i taket etter Haugesund overrasket hele fotball-Norge med seier på Lerkendal.

DEL

LEGG INN DIN EGEN SPILLERBØRS HER

TRONDHEIM: Gang på gang sjokkerte Haugesund de 20.710 tilskuerne på Lerkendal 16. mai. På fotballens festdag var det Haugesund som feiret i Trondheim.

LES OGSÅ: Intervju med Jostein Grindhaug


Scoringen
Daniel Bamberg danser med Lustig ute på venstrekanten i det 53. spilleminutt. Innlegget hans treffer en umarkert Thomas Sørum på første stolpe som enkelt styrer ballen med hodet forbi Örlund.

102: Hør høydepunktene fra kampen

Det blir helt stille på Lerkendal. Det vil si; 50 haugesundere på bortetribunen går berserk. Den fine tendensen fra første omgang har ført til scoring.

102: Hør intervjuer etter kampen

Og Haugesund bare fortsatte. Etter 60 minutter vartet de opp med fantastisk posessionspill. Det endte med en Djurdjic-volley som Örlund så vidt får slått til corner. Lerkendal-publikumet var igjen lamslått.

Del på Facebook

Første omgang
Haugesund åpner forrykende og hadde flere store sjanser i starten av kampen.

Allerede i det tredje spilleminutt kom Nikola Djurdjic alene med Örlund i RBK-målet. Svensken fikk så vidt slått til corner.

Fire minutter senere var det Jacob Sørensen som skar inn i RBK-feltet. Skuddet hans ble halvklarert av Örlund før Sørum fikk en unik sjanse til å sende FKH i ledelsen. Nok engang gikk ballen til corner.

Haugesund virket veldig disiplinerte og sikre bak. Fireren lå på en stram linje og spillerne snakket sammen.

I løpet av de ti første minuttene fikk Haugesund vist at de ikke var kommet til Lerkendal for å lekes med.

At Haugesund er sårbar for skader fikk vi et eksempel på i det 32. minutt da debutant Lars Waage Hansen ble tilkalt av FKH-trener Jostein Grindhaug. Ole Kristian Kråkmo haltet av banen og unggutten som vanligvis spiller spiss fikk sin debut i eliteserien som høyreback. Det skal sies at Waage Hansen spilte høyreback før han ble omskolert til spiss.

Haugesund hadde flere sjanser til å gå opp i ledelse i første omgang. I det 35. minutt sendte Jacob Sørensen av gårde en lang lobb som keeper Örlund ikke nådde. Ballen gikk derimot så vidt over mål.

En imponerende første omgang av FKH.

Artikkeltags