FKH kjempet tappert, og klarte det nesten


Haugesunds Kevin Martin Krygård (t.v) i duell med PSV Eindhoven rick Gutiérrez i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom FK Haugesund og PSV Eindhoven på Haugesund stadion.

Haugesunds Kevin Martin Krygård (t.v) i duell med PSV Eindhoven rick Gutiérrez i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom FK Haugesund og PSV Eindhoven på Haugesund stadion. Foto:

Av

Et billig straffespark var det eneste som skilte FKH og PSV Eindhoven. Håpet om avansement lever før neste ukes bortekamp.

DEL

FOTBALL: En hands på Douglas Bergqvist etter halvspilt 1. omgang ga PSV et billig men korrekt straffespark. Det ble satt sikkert i mål av gjestenes Steven Bergwijn. En jevnspilt kamp ebbet ut med 0-1, noe som betyr at FKH kan dra til Eindhoven neste uke med et fortsatt håp om å ta seg videre til neste runde. I hvert fall om man skal måle etter styrkeforholdet mellom de to lagene i dag.

Tok tak fra start

Et FKH-lag uten frykt etter bragden mot Sturm Graz mot et PSV med sviktende selvtillit etter å ha snublet ut av Champions League-kvalifiseringen og åpnet svakt i serien. Det var utgangspunktet for den historiske kampen på Haugesund stadion. Det kunne sikkert ha vært utsolgt både to og tre ganger, men de fremmøtte på Stadion fikk i det minste seg FKH ta tak i kampen fra start. Her var det ingenting som tydet på at anledningen var for stor, eller at FKH-guttene ikke var modne for oppgaven.

Bort med respekten – frem med brystkassen. Spesielt på høyresiden kjørte vertene på. Første gang publikum var på kanten av stolen var da en småfrekk Niklas Sandberg dro seg forbi sin oppasser og var nær ved å finne Ibrahim foran mål i det det 6. minutt. Seks minutter senere var det Høyreback Desler sin tur til å komme til innlegg. Igjen var det nesten til Ibrahim. På den påfølgende corneren var Tiedemann nær ved å flikke inn 1-0.

Frustrerte gjester

I det 14. minutt var Kristoffer Velde nær ved å kopiere scoringen mot Cliftonville. Han dro seg fint fra sin høyrekant og kom til avslutning. Skuddet lurte seg like på utsiden av stoplen, og det spørs vel om ikke keeper hadde vært på ballen om den hadde gått innenfor.

Det var tydelig at frustrasjonen begynte å bre seg hos gjestene, noe som blant annet medførte at kaptein Pablo Rosario på dro seg kampens første gule kort. I det 20. minutt var det nok noen i PSV-leiren som kunne ønsket seg straffespark. Det kunne virke som ballen traff hånda til Mikkel Desler, men dommeren lot spillet gå. Med VAR ville dommeren muligens endret mening der.

Hands og mål

To minutter etter fikk dommeren en ny anledning til å blåse straffe, og denne gangen gjorde han det. En PSV-avslutning traff håna på en liggende Douglas Bergqvist. Dermed hands og straffespark. Steven Berggwijn sendte Helge Sandvik en vei, ballen andre vei og gjestene i ledelsen. Fortjent var det ikke.

Etter scoringen tok PSV over mer av føringen i kampen, men med et viktig bortemål i bagasjen så de ikke ut til å ha det veldig travel med å jage flere scoringer. Nå var det langt mellom de store målsjansene. Fem minutter før pause kom Mikkel Desler igjen til linja og la pent inn foran mål. Kristoffer Velde kastet seg så lang han var, men kom akkurat litt for sent til å krige inn utligningen. I omgangens siste sekund var FKH nære igjen. Nok en gang Desler til linja. Innlegget ble stoppet og havnet på beina på Sandberg og hans innlegg touchet fingrene til PSV-keeperen før det spratt foran mål. Ingen hvitkledde var våkne nok til å lukte hvor ballen skulle sprette. Dermed gikk FKH til pause ett mål bak etter en respektabel omgang.

Inn med stjerna

Noen var nok overrasket da Jostein Grindhaug valgte å starte med Shuaibu Ibrahim som spiss i stedet for Ibrahima Kone. Etter kun elleve minutter av 2. omgang ble en ufarlig Ibrahim erstattet av Kone. Han kunne blitt den store helten med sin første ballberøring, men skuddet gikk himmelhøgt over. PSV på side svarte med å sette inn meksikanske Hirving Lozano, spilleren som skal være verdsatt til 40 millioner euro, og som skal være ønsket av Napoli. Før meksikaneren rakk å markere seg, ville Velde vise frem skuddfoten igjen. Nok en gang var det hans signatur-øvelse, skudd fra skrått hold etter å tråklet seg inn fra sin høyre kant. Forsøket var bedte enn det i 1. omgang, men fortsatt ett knepp for høyt. Kampen mellom Thore Pedersen og Hirving Lozano endte for øvrig med soleklar hjemmeseier.

Yppet seg

Halvveis i 2. omgang yppet FKH seg skikkelig. En strålende pasning fra Niklas Sandberg fant Kristofer Velde på motsatt kant. Han kombinerte fint med Thore Pedersen og slo inn til Sandberg som i likhet med Tiedemann i 1. omgang prøvde å hælflikke ballen i mål. Med 20 minutter igjen å spille var Christian Grindheim tilbake på banen. Han erstattet Sturm Graz-helten Kevin Martin Krygård. Som i 1. omgang var det FKH som var det førende laget i første del av omgangen. Med vel et kvarter igjen på klokka gjorde FKH sitt tredje og siste bytte. En god Bruno Leite ble erstattet av Joakim Våge Nilsen. Det er i det minste gode nyheter for FKH at to skadde nøkkelspillere var tilbake på banen.

Svake dødballer

Før kampen hadde PSV-trener Mark van Bommel snakket en del om høyden på FKH-spillerne, og lagets fysiske styrke. Dessverre for FKH hadde ikke Niklas Sandberg helt dagen med tanke på de dødball-mulighetene vertene fikk. Altfor mange av frisparkene og hjørnesparkene var uten adresse. PSV var på ingen måte ufarlige da de kom i angrep. De spilte seg til et par gode skuddmuligheter, men avsluttet svakt.

Omgangens mest minnerike øyeblikk var da Christian Grindheim forsøkte seg på brassespark fra 12 meter, etter en fantastisk opprulling fra FKH. I noen små minutter der så det ut som FKH var storebror. PSV fikk sjansen til å sette inn sitt andre for dagen like før slutt, men en god Helge Sandvik stoppet forsøket. Dermed ebbet kampen ut med 0-1, en resultat det står stor respekt av.

KAMPFAKTA

FKH – PSV Eindhoven 0-1 (0-1)

Europa League, 3. kvalifiseringsrunde, 1. kamp

Haugesund stadion

Mål: 0-1 Steven Bergwijn (24)

Målsjanser: 3-3

Gult kort: Pablo Rosario, Donyell Malen, Hirving Lozano, PSV Eindhoven. Douglas Bergqvist, FKH.

Dommer: Matej Jug, Slovenia

Tilskuere: 5.150

FKHs lag (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Kevin Martin Krygård (Grindheim fra 70.), Sondre Tronstad, Bruno Leite (Joakim Våge Nilsen fra 74.) – Kristoffer Velde, Shuaibu Ibrahim (Ibrahima Kone fra 56.), Niklas Sandberg. 

Artikkeltags