Europa-eventyret til FKH starter i neste uke – og du kan se kampene direkte på h-avis.no

UT (EUROPA-)TUR IGJEN: Slik så det ut da Sondre Tronstad og FKH sist gang spilte mot et nord-irsk lag. Her fra hjemmekampen mot Coleraine i 2017.

UT (EUROPA-)TUR IGJEN: Slik så det ut da Sondre Tronstad og FKH sist gang spilte mot et nord-irsk lag. Her fra hjemmekampen mot Coleraine i 2017. Foto:

Haugesunds Avis har kjøpt rettighetene til å sende FKHs kamper mot Cliftonville i 1. kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

DEL

FOTBALL: Torsdag kveld ble det klart at FKH møter Cliftonville fra Nord-Irland i 1. kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

Det skjer etter at «The Reds», som laget kalles, slo Barry Town fra Wales 4–0 hjemme i Belfast i den siste kampen i innledende runder. Den første endte 0–0.

1. kvalikrunde spilles 11. og 18. juli, og FKH åpner med bortekamp på Solitude, som hjemmebanen til Cliftonville heter.

Gleder seg til å vise Europaligaen

FKH har satt opp et eget fly til Nord-Irland, der supportere kan bli med «så lenge det er ledige seter», ifølge klubben selv.

Men til de som ikke tar turen, har Haugesunds Avis en liten gladnyhet: Kampen skal nemlig sendes direkte på h-avis.no.

– Vi er utrolig glade for å ha sikret oss rettighetene til FKHs bortekamp mot Cliftonville. Vi gleder oss skikkelig til å vise Europaligaen på h-avis.no, sier sportsleder Terje Flateby i Haugesunds Avis.

Dersom FKH går videre til 2. kvalikrunde, håper han også å sende bortekampen mot Sturm Graz fra Østerrike.

– Vi jobber med å få til det samme i Østerrike, men det er foreløpig ikke i boks, sier Flateby.

Begge hjemmekampene i de to første rundene skal uansett sendes direkte på h-avis.no.

Vidar Levinsen, best kjent fra Radio 102 og Eurosport, skal kommentere både hjemme- og bortekampen mot Cliftonville.

– Ikke til Norge bare for å delta

FKHs første motstander i Europaligaen har en lang og tradisjonsrik historie. Cliftonville ble stiftet allerede i 1879, og har lang erfaring fra den nest gjeveste klubbturneringen.

Siden 2010, har «The Reds» vært med hele åtte ganger. Stort sett har Europa-eventyret endt i 1. eller 2. kvalikrunde.

Det vil Cliftonville-manager Paddy McLaughlin gjerne gjøre noe med.

– Det er ikke vits å være fornøyd med at vi er videre til 1. runde. Det er ikke slik vi opererer. Det blir en tøff oppgave, og vi har ikke mye tid til å forberede oss. Men vi skal gjøre alt vi kan, sier McLaughlin til nettstedet NewsLetter.co.uk om hva som venter i neste runde.

Han har foreløpig ikke tenkt så mye på FKH.

– Jeg har vært fullt fokusert på Barry Town, men nå vil jeg prøve å finne ut så mye som jeg kan. Jeg vil prøve å se så mange videoer og lese så mange rapporter som jeg kan. Jeg vil at spillerne mine skal være så godt informert som de kan bli. Vi drar ikke til Norge bare for å delta, sier McLaughlin.

– Bør være overkommelig, men ...

Cliftonville endte forrige sesong på 5. plass i NIFL Premiership, hele 24 poeng bak vinneren Linfield, som på sin side møter Rosenborg i 1. kvalikrunde i Europaligaen. 

Det er bare to år siden FKH sist gang spilte mot et lag fra Nord-Irland. Da ble Coleraine, som havnet på plassen bak «The Reds» i serien, slått hele 7–0 sammenlagt.

Påtroppende sportssjef Eirik Opedal i FKH synes det er helt greit med Cliftonville i den første runden, selv om laget spiller på en «dårlig kunstgressbane».

– Ellers ser vi fram til å komme til Nord-Irland og møte Cliftonville, sier en ferierende Opedal til Haugesunds Avis.

– Hvordan anser du sjansene for å gå videre?

– Det bør være overkommelig, men cup er cup, sier han.

Dersom FKH går videre til 2. kvalikrunde, venter altså Sturm Graz fra Østerrike. De to kampene spilles 25. juli og 1. august.

Artikkeltags