FKH vant og sendte Start ned

JUBEL: FKH jublet etter 3-1-seier mot Start og 4. plass på tabellen.

JUBEL: FKH jublet etter 3-1-seier mot Start og 4. plass på tabellen. Foto:

FKH vant 3–1 mot Start, som må spille i 1. divisjon neste sesong.

DEL

FOTBALL: For FKH var utgangspunktet før kampen enkelt. Det ble 4. plass uansett. Alt klubben hadde å spille for var målet om å slå klubbens egen poengrekord i Eliteserien fra bronsesesongen 2013 på 51 poeng.

Start måtte derimot vinne for å ha håp om å berge plassen i Eliteserien.

Det skjedde ingenting av betydning de ti første minuttene. Men plutselig var Start i ledelsen. FKH-forsvaret klarte ikke å klarere en lang ball fra Starts venstreside. Adeleke Akinyemi snek seg bak FKH-forsvaret og satte ballen forbi Helge Sandvik.

Dermed 0–1 og en potensiell livsviktig ledelsen for Start, som med scoringen rykket på sikker plass i Eliteserien. Mye takket være svakt forsvarsspill fra FKH.

Offside

Hjemmelaget hadde hatt mesteparten av initiativet i kampen før scoringen. Og etterpå fortsatte det i samme spor. Men uten at overtaket førte til farligheter foran Start-målet.

Men etter 27 minutter kom nesten utligning. Et par nydelige kombinasjoner gjorde at Christian Grindheim fikk skutt fra 15 meter, men Start-keeperen fikk slått avslutningen over.

Noen minutter senere trodde hele Haugesund stadion at FKH hadde utlignet da Ibrahima Wadji satte ballen i mål etter et godt forarbeid av Grindheim. Men det ble korrekt blåst for offside.

Spillet bølget litt fram og tilbake det neste kvarteret, men uten det endte i tellende resultat. Torbjørn Kallevåg var nærmest for FKH like før pause.

Dermed gikk lagene til pause på 0–1. Og med Start fortsatt i Eliteserien.

Akintolas niende

Tidlig i 2. omgang gikk FKHs midtstopper Ben Karamoko i bakken med noe som så ut med en strekk. Karamoko forlot banen til fordel for Bruno Leite. Sondre Tronstad ble noe overraskende trukket ned som midtstopper. Det selv med midtstopperne Marko Cosic og Anthony på benken.

Etter 59 minutter kom utligningen. Christian Grindheim fikk stusset en godt slått corner fra Kristoffer Haraldseid. Der dukket David Akintola opp. I sin siste kamp i FKH-trøya bredsidet han inn 1–1 fra kort hold. Det var toppscorer Akintolas niende scoring for sesongen.

SCORET I SISTE KAMP: David Akintola scoret i sin siste kamp for FKH, da laget slo Start lørdag.

SCORET I SISTE KAMP: David Akintola scoret i sin siste kamp for FKH, da laget slo Start lørdag. Foto:

Målet dyttet samtidig Start ned på direkte nedrykksplass. Nå var det virkelig drama på Haugesunds stadion.

Wadji-show

Sju minutter senere kom det som kunne vise seg å bli spikeren i kista for Start. Og for en scoring det var. Ibrahima Wadji fikk ballen på egen banehalvdel. Spissen satte på toppfarten og avanserte mot Start-målet. Han dro seg fri og banket ballen i mål fra 16 meter.

Dermed 2–1 til FKH og Start var i alvorlig trøbbel.

JUBEL: Ibrahima Wadji (t.h) og Haugesunds Kristoffer Haraldseid jubler etter 2-1 målet.

JUBEL: Ibrahima Wadji (t.h) og Haugesunds Kristoffer Haraldseid jubler etter 2-1 målet. Foto:

Men det stoppet ikke der. FKH fortsatte å kjøre kampen. Uttellingen kom etter 77 minutter. Og igjen var det Wadji som var på farta. Han spilte vegg med Joakim Våge Nilsen og satte ballen rolig kontrollert i hjørnet for sitt sjuende seriemål for sesongen, seks av dem i FKH-drakt. 3–1 til FKH!

Nå hadde Start mer eller mindre gitt opp. Ibrahima Koné hadde en kjempesjanse til å legge på til 4-1, men Start-keeperen reddet.

Dermed endte kampen 3–1. FKH tok ny poengrekord i Eliteserien med 53 poeng. Og Start må ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

Kampfakta

FKH - Start 3–1 (0-1) 

Eliteserien

Haugesund  stadion

Mål: 0-1 Adeleke Akinyemi (12), 1-1 David Akintola (59), 2-1 Ibrahima Wadji (68), 3-1 Ibrahima Wadji (77)

Målsjanser: 8-4

Gult kort: Helge Sandvik, FKH, Adnan Hadzic, Adeleke Akinyemi, Start

Dommer: Kai Erik Steen, Gneist

Tilskuere: 3.841

RYKKER NED: Starts Simon Andreas Larsen fortviler etter kampslutt.

RYKKER NED: Starts Simon Andreas Larsen fortviler etter kampslutt. Foto:

Artikkeltags