Ny spiss på FKH-besøk

KONTRAKT TIL SOMMEREN: Frederik Gytkjær har kontrakt med Lyngby fram til sommeren. Før han blir FKH-spiller, må klubbene bli enige om en overgang.

KONTRAKT TIL SOMMEREN: Frederik Gytkjær har kontrakt med Lyngby fram til sommeren. Før han blir FKH-spiller, må klubbene bli enige om en overgang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frederik Gytkjær nærmer seg en overgang til FKH.

DEL

FOTBALL: For snart to uker siden avslørte Haugesunds Avis at FKH ønsker å hente Christian Gytkjærs lillebror Frederik til klubben. Nå ser det ut til at overgangen kan bli et faktum.

MØTTE GYTKJÆR: Jostein Grindhaug var i møte med Frederik Gytkjær onsdag.

MØTTE GYTKJÆR: Jostein Grindhaug var i møte med Frederik Gytkjær onsdag. Foto:

Etter det Haugesunds Avis forstår var Frederik Gytkjær på besøk hos FKH onsdag, trolig sammen med sin agent Michael Johansen.

Gytkjær vil ikke bekrefte at han var i samtaler med FKH onsdag.

– Det kan jeg ikke kommentere. Men jeg kan bekrefte at jeg var i Norge, sier en ordknapp Gytkjær til Haugesunds Avis.

Optimistisk Grindhaug

Leder A-lag i FKH, Jostein Grindhaug, bekrefter derimot besøket.

– Ja, vi hadde Frederik på besøk. Vi fikk snakket sammen og vist ham litt rundt, forteller Grindhaug.

– Snakket dere om kontrakt?

– Vi har snakket litt rundt det, ja. Men først må vi bli enige med Lyngby, sier åkrabuen.

Det skal først og fremst være en avtale med Gytkjærs klubb Lyngby som står igjen før spissen blir FKH-spiller. Gytkjær har nemlig kontrakt med sin danske klubb fram til 30. juni 2017.

Men at Lyngby lot Gytkjær reise på besøk til FKH, tyder på at partene tror de kan bli enige om en overgang.

– Jeg er optimist og håper vi kan få det til nå. Eventuelt kan det skje i sommer, sier Grindhaug.

Les også: Har tilbud fra flere klubber

– En fryktelig god fotballspiller

Da Haugesunds Avis snakket med Gytkjær i forrige uke, ville han heller ikke bekrefte FKH-interessen. Men han la ikke skjul på at han har et godt inntrykk av klubben, etter flere besøk hos storebror Christian.

– Jeg var på besøk hos Christian flere ganger. Haugesund er en riktig hyggelig by. FKH er også en god og spennende klubb, som har god støtte fra supporterne sine, sa 23-åringen.

Da hadde ikke FKH bekreftet koblingen til Gytkjær. Men da trener Eirik Horneland var gjest i podkasten Sporten tirsdag, lettet han litt på sløret.

– Jeg kan ikke si så mye om det, bortsett fra at Frederik er en fryktelig god fotballspiller. Det hadde ikke vært meg imot å ha ham i FKH. Men han er altså Lyngby-spiller, sa Horneland.

FKH-treneren la heller ikke skjul på at han ønsket seg en spillertype som Frederik Gytkjær i stallen.

– Vi vil ha en som utfyller de vi allerede har. En som kan være bevegelig fra mellomrommet. Han skal være ballsikker og kreativ. Dessuten skal han kunne komme seg inn i boksen og true der, forklarte Horneland som innrømmet at beskrivelsen passet godt på Fredrik Gytkjær.

– Mer enn god nok

SKRYTER AV GYTKJÆR: Lyngby-trener David Nielsen.

SKRYTER AV GYTKJÆR: Lyngby-trener David Nielsen. Foto:

Christian Gytkjærs lillebror har spilt i Lyngby siden han var 12 år. Han var klubbens toppscorer da klubben rykket opp til Superligaen forrige sesong. Under tidligere Strømsgodset-trener David Nielsens ledelse har klubben gjort det svært godt i Superligaen og Gytkjær har slitt med å komme på laget, mye fordi Lyngby kun spiller med en spiss.

– Frederik er klart best i 4-4-2. Det er ingen tvil om at Frederik er mer enn god nok til å spille i eliteserien, sa David Nielsen til Haugesunds Avis i forrige uke.

Blir Frederik Gytkjær FKH-spiller, vil han bli den tredje angrepsspilleren FKH henter før 2017-sesongen. Fra før av har både Erik Huseklepp og Johnny Buduson signert. I tillegg har FKH både Ibrahim og Erling Flotve Myklebust i stallen.

Midtstopper neste

FKH har dessuten signert den ettertraktede midtbanespilleren Bruno Leite fra Skeid. Hvis Gytkjær går i boks, mangler FKH i utgangspunktet kun en midtstopper før stallen er komplett.

– Det er der vi legger inn størst skyts, ja. Men vi er ikke nær noe akkurat nå, sier Jostein Grindhaug.

9. januar starter FKH oppkjøringen til 2017-sesongen.

– Målet er å ha alle på plass til det, men jeg tror egentlig ikke vi klarer det, sier Grindhaug.

FKH-stallen

Slik ser 2017-stallen ut pr. 8. desember:

Keepere: Per Kristian Worre Bråtveit (kontrakt ut 2019), Helge Sandvik (2017).

Forsvar: Vegard Skjerve (2018), Sverre Bjørkkjær (2018), Tor Arne Andreassen (2017), Anthony (2018), Alexander Stølås (2019).

Midtbane: Eirik Mæland (2017), Filip Kiss (2017), Liban Abdi (2017), Haris Hajradinovic (på lån til sommeren 2017), Sondre Tronstad (2018), Robert Kling (2017), Arent-Emil Hauge (2017), Bruno Leite (sommeren 2020).

Angrep: Ibrahim (2018), Erling Flotve Myklebust (2017), Erik Huseklepp (2018), Johnny Buduson (sommeren 2019), Frederik Gytkjær (sommeren 2020).

Lånt ut: Derrick Mensah (til sommeren 2017 - har kontrakt ut 2018).

Har proffkontrakt: Kevin Martin Krygård (ut 2017).

 

Se ukens podkast:

    Gjest Eirik Horneland

    Artikkeltags