Sterkt comeback ga fortjent poeng

Haugesunds Christian Grindheim scorer i kampen mellom Tromsø og Haugesund på Alfheim Stadion. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Haugesunds Christian Grindheim scorer i kampen mellom Tromsø og Haugesund på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto:

FKH lå under 0-2, men kom sterkt tilbake i bortekampen mot Tromsø søndag.

DEL

FOTBALL: Det endte nemlig 2–2 i Tromsø, etter scoringer fra Kevin Martin Krygård og Christian Grindheim i 2. omgang. Det var en viktig poeng for FKH, med tanke på å unngå å bli sugd ned i bunnstriden i Eliteserien.

FKH-trener Jostein Grindhaug gjorde flere endringer på laget før møtet med Tromsø. Kevin Martin Krygård ble flyttet fram som spiss på bekostning av Ibrahima Kone. Christian Grindheim tok Krygårds plass på midtbanen. I tillegg ble Kristoffer Velde vraket til fordel for Torbjørn Kallevåg.

Mål på kampens første sjanse

FKH hadde egentlig initiativet i kampen fra start, men det tok ikke mer enn sju minutter før Grindhaugs nykomponerte mannskap lå under. Daniel Berntsen kom seg løs på hjemmelagets høyreside. Han la et nydelig innlegg, som Fitim Azemi headet kontant i mål. Dermed 1–0 til Tromsø på kampens første målsjanse.

Bare to minutter senere holdt FKH på utligne, men skuddet til Niklas Sandberg gikk i tverrliggeren.

Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake, og etter 29 minutter var det Christian Grindheims tur til å være nære en utligning. Men skuddet gikk like utenfor. I mellomtiden hadde Tromsø vært på et par halvfarlige visitter på FKHs banehalvdel.

Etter 33 minutter var det Bruno Leites tur til å teste skuddfoten, men denne gangen var keeper Gudmund Kongshavn på plass.

FKH fortsatte å kjøre kampen og fire minutter var Niklas Sandberg på farten igjen, etter godt spill fra Christian Grindheim. Men Tromsø fikk avverget til corner.

Ikke lenge etterpå gikk lagene til pause på stillingen 1–0 til hjemmelaget Tromsø.

Tok nye grep i pausen

I pausen gjorde FKH-trener Jostein Grindhaug nye grep. Han var tydeligvis ikke fornøyd med den nye angrepstrioen Kallevåg – Krygård – Sandberg. Kallevåg gikk ut allerede etter 1. omgang og ble erstattet av Martin Samuelsen. Samuelsen tok plass som midtspiss, mens Krygård ble skjøvet ut til venstre.

Det tok bare ett minutt før FKH lå under med to mål. Et skudd ble blokkert av Bruno Leite. Men ballen trillet videre og ble fanget opp av Aidan Barlow. Alene med Oskar Snorre satte han enkelt inn 2–0 til Tromsø.

Etter 56 minutter fikk Krygård en fin sjanse til å redusere for FKH, men han satte headingen over mål fra kort hold.

Krygård-scoring

Men bare ett minutt senere kom scoringen for Krygård. Martin Samuelsen gjorde en god jobb på høyresiden og la ballen flatt inn. Der kom Krygård susende og fikk en fot på ballen foran Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn. Dermed 2–1 og ny spenning i kampen.

Etter 63 minutter var det nesten utrolig at det ikke sto 2–2. Først fikk Benjamin Tiedemann først hodet på et fint slått frispark fra Sandberg. Kongshavn reddet og Douglas Bergqvist dukket opp på returen. Men hans heading ble reddet på streken.

Utligning

Sju minutter senere fikk FKH sin fortjente utligning. Igjen var det Sandbergs gode fot som skapte trøbbel for Tromsø. Han la et innlegg på bakre stolpe, som Bergqvist headet inn i feltet. Der tok kaptein Grindheim ansvar og banket inn 2–2 fra kort hold.

Etter 77 minutter holdt Tromsø på å ta ledelsen igjen ved Runar Espejord, men FKHs unge keeper Oskar Snorre var på plass.

Begge lag ønsket å vinne kampen og det ble skapt halvsjanser begge veier i kampens ti siste minutter. Men flere mål kom det ikke på Alfheim. Dermed endte det 2–2 mellom Tromsø og FKH.

FKHs neste kamp er hjemme mot Mjøndalen søndag 15. september.

Kampfakta

Tromsø-FKH 2-2 (1-0)

Eliteserien, Alfheim stadion

Mål: 1-0 Fitim Azemi (7), 2-0 Aidan Barlow (46), 2-1 Kevin Martin Krygård (58), 2-2 Christian Grindheim (70)

Målsjanser: 5-9

Gult kort: Gudmund Kongshavn, Robert Taylor, Aidan Barlow, Tromsø

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar

Artikkeltags