SKYTING: Jondalen-skytteren tangerte landsskytterrekorden med 249 poeng da hun kvalifiserte seg til skive én i kongelaget torsdag.

Aanestad Lund var i faresonen under finalen, og måtte ha tiere for å bli dronning, men hun klarte det og holdt unna for Åse Marit Myrvang fra Steinsgård skytterlag. Aanestad Lund endte opp med 349. Myrvang hadde 348, og ble skytterprinsesse. Daniel Sørli, skytterkonge fra i fjor, fikk 347, og ble skytterprins.

Det er andre gang to kvinner er best under landsskytterstevnet.

– Jeg har ikke så mye å si. Det var helt sykt. Jeg har lyst til å juble, men jeg får det ikke til. Det var helt uvirkelig, sa Aanestad Lund til NRK.

– Jeg prøvde å holde alt lyd unna, og være i bobla, men hvert skudd skapte så mye puls. Det var et vondt minutt, fortsatte hun.

Ingeborg Rosøy fra Heim/Hemne vant IKM-fatet/Norma i 20 år og yngre-klassen med 343 poeng. Tore Byberg var nærmest med samme poengsum, men han hadde færre innertiere. Eline Lillegård ble nummer tre.

Rogaland vant

Tidligere i LS-uka var det samlagsskyting. Anette Thingbø skjøt 100 poeng og avgjorde samlagsskytingen i Rogalands favør.

Hedmark og Numedal var i delt ledelse før siste etappe, fire poeng foran Rogaland. Det er normalt vanskelig å ta igjen, men Thingbø leverte en rå avslutning som ga seier.

Rogaland endte likt med Numedal på 391 poeng, men vant på flere innertiere (13 mot 11). Thingbø hadde fem av dem.

– Det er moro å få til en slik avslutning. Jeg kjente at to skudd var litt usikre, men de går ofte inn likevel, sa 22-årige Thingbø til Norsk Skyttertidende.

Hun vant sammen med Einar Johansen, Trond Inge Rødland og Rasmus Løberg. Alle skal i aksjon i baneskyting onsdag og er potensielle kandidater til kongelaget.

Hedmark endte på tredjeplass med 389 poeng og flere innertiere enn Vestfold.