Må starte på benken

BENKES: Alexander Søderlund, er i samtale med Norge-sjef Lars Lagerbäck.

BENKES: Alexander Søderlund, er i samtale med Norge-sjef Lars Lagerbäck. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Alexander Søderlund spiller ikke fra start mot San Marino.

DEL

FOTBALL: Torsdag kveld spiller Norge VM-kvalik borte mot San Marino. Ifølge TV2.no er landslagssjef Lars Lagerbäcks startellever klar.

Håvard Nordtveit starter i midtforsvaret sammen med Gustav Valsvik, mens Alexander Søderlund må finne seg i en plass på benken. Lagerbäck foretrekker Alexander Sørloth som Joshua Kings makker som spiss.

Søderlund var ute av landslagstroppen ved forrige korsvei, men er nå delvis inne i varmen igjen i klubblaget St. Etienne. Det har også ført ham tilbake i landslagstroppen.

Totalt gjør Norge fem endringer på laget som tapte 0-6 mot Tyskland i forrige VM-kvalikkamp.

Norge starter slik (4-4-2): Rune Jarstein - Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Birger Meling - Mohamed «Moi» Elyounoussi, Markus Henriksen, Sander Berge, Jo Inge Berget - Joshua King, Alexander Sørloth

Beholder treneren

Samtidig ser det ut som om Håvard Nordtveit får beholde sin klubbtrener Julian Nagelsmann, som har vært linket til den ledige jobben i Bayern München. Det siste fra Tyskland er Jupp Heynckes (72) venter tilbake til klubben han ledet til stor suksess i 2013. Heynckes skal ha jobben ut sesongen.

– Spekulasjoner skal ikke jeg legge meg opp i, men det er helt normalt at de kommer når du har en så ung trener, som attpåtil kommer fra Tyskland, og som har hatt stor suksess etter at han tok over Hoffenheim, sier Nordtveit.

STARTER: Håvard Nordtveit, er med Alexander Søderlund.

STARTER: Håvard Nordtveit, er med Alexander Søderlund. Foto:

Han skryter av Nagelsmann, som kan havne i Bayern München neste sesong.

 – Han er en veldig moderne trener som har lyst til å spille med risiko Han sier klart og tydelig at vi skal prøve å spille oss ut bakfra når motstanderen står høyt og vil presse. Blir det en feil eller stor sjanse, er det greit, sier Nordtveit om sin sjef i Tyskland.

Har tillit

Nordtveit nyter stor tillit i Hoffenheim. Det så mørkt ut for nordmannen da han ble byttet ut etter 23 minutter på stillingen 0–3 i Champions League-kvalifiseringen mot Liverpool i august.

– Vi vinner og taper sammen, uansett om man gjør feil. Alle er under samme vinger. Den kampen er glemt for lenge siden. Jeg har fått mye spilletid i Hoffenheim etter det. Vi har hatt en fantastisk start på sesongen, og jeg håper vi kan ta poeng videre mot jul. Det er et utrolig hardkjør og tøft program med tre kamper i uken, men vi sanker støtt og stadig poeng hver eneste helg i Bundesliga og ligger på 2. plass med Bayern, sier Nordtveit.

Denne uken spiller han to kamper for Norge mot San Marino (torsdag) og Nord-Irland (søndag).

Artikkeltags