AVALDSNES-VÅLERENGA: Avaldsnes er som første seniorlag fra Haugalandet norgesmestere. Det er klart etter at laget slo Vålerenga 1-0 lørdag.

Kaptein Elise Thorsnes scoret kampens eneste mål i det 5. minutt etter en målgivende heading fra Cecilie Pedersen. Avaldsnes var alt i alt det beste laget, men Vålerenga var farlig frampå og nær utligning ved et par tilfeller.

I sluttminuttene kontrollerte Avaldsnes-spillerne inn seieren og sørget for at det ble NM-gull på tredje forsøk. I 2013 og 2015 tapte Avaldsnes cupfinalen. Denne gangen ble det gull på Avaldsnes.

Dahl og Abrahamsen fra start

Det var naturligvis knyttet til spenning til laguttaket. Cupfinalen er kampen alle vil spille, og trener Per Inge Jacobsen og ungjenta Anna Jøsendal fortalte begge om veldig godt trykk på treningene de siste 14 dagene.

Da startelleveren ble presentert var det som Haugesunds Avis antydet i lørdagens avis. Katie Fraine i mål og foran henne en forsvarsfirer med Ingrid Ryland, Andreia, Daiane Santos og Hanna Dahl. På midtbanen Luana, Francielle og Meryll Abrahamsen og på topp Emily Gielnik, Cecilie Pedersen og Elise Thorsnes.

 

Scoring etter fem minutter

Avaldsnes kom til kampens første avslutning. Etter å ha presset Vålerenga høyt fra start fikk Elise Thorsnes skyte upresset fra 20 meter. Skuddet ble derimot enkelt reddet av Vålerenga-keeper Betos.

Det var derimot et lite varsel om hva som skulle komme, for kort tid etter fikk Thorsnes sjansen igjen. I det 5. minutt headet Cecilie Pedersen til Avaldsnes-kapteinen. Thorsnes satt fart mot mål og avsluttet sikkert nede i hjørnet. Flott avslutning fra Thorsnes og 1-0 til Avaldsnes allerede etter fem minutter.

SE OGSÅ: Kampen ble dekket i vårt livesenter

Avaldsnes la seg på ingen måte bakpå etter scoringen. To cornere på rad sørget for kaos i Vålerenga-feltet. På den andre headet Cecilie Pedersen i tverrliggeren fra kort hold.

Pedersen i tverrliggeren - igjen

Etter en så innholdsrik åpning roet det seg naturlig nok noe. Vålerenga var litt farlige på sin høyreside, men de spilte seg ikke til noen målsjanser.

I det 32. minutt var Vålerenga derimot veldig farlig frampå. Kun en god forsvarsjobb av Andreia hindret Vålerenga i å spille seg fram til en stor målsjanse.

Etter 40 minutter traff Cecilie Pedersen tverrliggeren for andre gang. Hun mottok ballen 25 meter fra Vålerenga-målet. Med to motspillere rundt seg valgte hun å prøve seg på en lobb i stedet for å vente på medspillere. Lobben ble svært farlig og traff tverrliggeren. Pedersens andre tverrliggertreff i kampen.

Vålerenga var farlig frampå på overtid av 1. omgang. Venstreback Ellen Wang skjøt derimot svakt over fra skrått hold. Dermed gikk Avaldsnes til pause med en 1-0-ledelse.

Vålerenga startet best etter pause

I 1. omgang startet Avaldsnes med et veldig trykk mot Vålerenga. Etter pause var det utvilsomt Oslo-laget som kom best i gang. De kom til flere gode innlegg som gjorde det farlig foran Fraine i Avaldsnes-målet.

Til tross for et bra trykk og flere gode innlegg, kom derimot ikke Vålerenga til noen klare målsjanser.

I det 59. minutt gjorde Vålerenga kampens første bytte da Stephanie Ann Verdoia kom inn for Maren Eithun Hauge.

Byttet sørget ikke for noen umiddelbar effekt for Vålerenga. Avaldsnes hadde fått ridd av den tidligere Vålerenga-stormen, og selv om Per Inge Jacobsens lag ikke skapte stort hadde de nå bra defensiv kontroll.

I det 73. minutt var Vålerenga derimot svært nær å utligne. Etter at Fraine hadde blokkert Vålerengas første avslutning var det kun en glimrende blokkering fra midtstopper Andreia som hindret utligning.

I det 84. minutt gjorde Avaldsnes sitt første bytte for dagen. 16 år gamle Anna Jøsendal kom inn for Meryll Abrahamsen.

Også Olaug Tvedten kom inn i sluttminuttene. Tvedten erstattet Pedersen.

Foran 5646 holdt så Avaldsnes ut uten at Vålerenga klarte å skape noen farligheter foran Avaldsnes-målet. Nesten fire minutter på overtid blåste så dommer Henrikke Nervik av kampen og Avaldsnes er som første fotballag fra Haugalandet norgesmestere i seniorklassen.