Gå til sidens hovedinnhold

- Fantastisk deilig

Artikkelen er over 3 år gammel

Per Inge Jacobsen er historisk. Tysværbuen er den første treneren som har ledet en seniorlag fra Haugalandet til NM-gull.

AVALDSNES-VÅLERENGA 1-0: Avaldsnes, Haugar og Vard har to tapte cupfinaler hver. FKH har én. På åttende forsøk ble det gull til et lag fra Haugalandet. Og treneren bak bragden er 36 år gamle Per Inge Jacobsen fra Tysvær.

- Det er fantastisk deilig. Den arbeidsinnsatsen jentene la ned i dag, skal de ha all honnør for. For vi møtte et godt fotballag og de sprang og de sprang.

- Det var utrolig deilig at vi klarte å dra det i land, stråler Jacobsen når han snakker med Haugesunds Avis en liten halvtime etter at dommeren har blåst av finalen i Telenor Arena.

Les også

Avaldsnes vant cupfinalen

Avaldsnes var veldig aggressive og presset Vålerenga veldig i åpningsminuttene. Det førte til både scoring av Elise Thorsnes og en heading fra Cecilie Pedersen i tverrliggeren. Vålerenga var rystet.

- Det var planen. Vi ønsket å få kampen inn i vårt spor, noe som vi også klarte med den tidlige scoringen. Vi så hva det ga Vålerenga i semifinalen mot Lillestrøm da de fikk en tidlig ledelse. Da klarte de å dra seieren inn. Vi var veldig bevisste på at det ikke måtte skje i dag.

- Vi hadde fokus på at vi skulle være kompakt, og gå i strupen på dem. Når vi har ball er vi et veldig godt fotballag som det er vanskelig å spille mot, kommenterer Avaldsnes-treneren.

- Kjente lukten av gull

Det veldige presset klarte naturlig nok ikke Avaldsnes å holde gjennom hele kampen. Vålerenga kom gradvis bedre med og hadde noen farlige visitter foran Avaldsnes-målet.

- Det presset mistet vi utover i 1. omgang. Vi ble litt passive og jeg tror vi ble litt redde for at det skulle skje ting. Vi våget ikke å gå høyt nok og hardt nok videre. Det snakket jeg om i pausen i håp om at vi skulle snu på det, men jeg følte ikke at vi klarte å gjøre noe med det. I starten på 2. omgang var det de som presset oss. Samtidig visste vi at de ikke hadde noe å tape og de kunne bare sende fram folk.

Les også

- Arne Utvik fortjener virkelig dette gullet

- Vi klarte derimot å ri av stormen og fikk etter hvert kampen inn i vårt spor igjen. I alle fall fram til det var så få minutter igjen at vi kjente lukten av gull, smiler Jacobsen.

- Norges beste til å forsvare innlegg

Selv om Vålerenga ikke hadde noe å tape mot slutten, klarte ikke Oslo-laget å skape stort i sluttminuttene. Avaldsnes holdt unna og vant en fortjent seier.

- Vi er nok et lag som står veldig godt til Vålerenga. Vålerenga er veldig gode i innleggsfasen og ønsker å slå mye innlegg, men når vi har Katie Fraine i mål og et midtstopperpar med Andreia og Daiane er det de beste hodespillerne og den beste keeperen i feltet i Norge. Det er derfor veldig behagelig for oss at de står og slår mye innlegg, for det er vi veldig gode på, avrunder Per Inge Jacobsen.

Den første treneren som klarte å lede et lag fra Haugalandet til NM-gull for seniorer.

Les også

Endelig gull til Arne Utvik – og nå skal han bli bestefar

 

Kommentarer til denne saken