Gå til sidens hovedinnhold

– Fryktelig unødvendig

Artikkelen er over 3 år gammel

Stor spenning om Champions League-plass etter Avaldsnes-tap mot Stabæk.

FOTBALL: Fredag ble det klart 2. plass i Toppserien gir Champions League-plass, og nettopp Avaldsnes og Stabæk er lagene som kjemper om det.

Med seier over Stabæk i søndagens kamp ville Avaldsnes ha sikret den, men uflaks, sjansesløseri og et feil idømt hjørnespark ga virkelig spenning til avslutningen på sesongen for Avaldsnes. Et irriterende tap for Avaldsnes og trener Per Inge Jacobsen.

– Dette var et fryktelig unødvendig tap for oss. I dag kunne vi avgjort, men nå legger vi press på oss selv for de kommende kampene, sier Jacobsen etter kampslutt.

Tidlig scoring

Etter en god start på kampen for Avaldsnes, var det Stabæk som gikk opp i ledelsen. Heidi Elisabeth Ellingsen fikk etter litt klabb og babb ballen utenfor sekstenmeteren, og prøvde lykken på en volley. Forsøket gikk via en spiller, og i mål bak en utspilt Katie Fraine i Avaldsnes-målet.

– Litt typisk at scoringen kommer mot spillets gang. Vi skapte en del, og fikk kampen i vårt spor, og så får de den. Det er klart at den var litt sur, forteller Avaldsnes-treneren.

Til tross for den tidlige scoringer, fortsatte Avaldsnes det store presset mot Stabæk, og så ut som et mye bedre lag enn de blåkledde for Bærum. Da var det godt for Avaldsnes-treneren å se Elise Thorsnes sette inn utligningen bare minuttet før pause. Et mål som kom etter et vakkert kombinasjonsspill fra Elise Thorsnes og Emily Gielnik.

– Scoringen kom på et perfekt tidspunkt for oss, for da fikk vi energi til andre omgangen. Likevel kunne vi, og burde vi ha scoret flere før Elise sin kom, påpeker han.

Ville seg ikke

I andre omgang var det et Avaldsnes-lag som virkelig holdt giret oppe. Gjennom store deler av omgangen var det kun Avaldsnes det dreide seg om på Nadderud, men en god porsjon uflaks, og ikke minst en god Ingrid Hjelmseth i Stabæk-målet hindret Avaldsnes den siste, avgjørende scoringen.

Når kampuret bikket 90 minutter, ble det lagt til kun ett minutt. Da det kun gjensto sekunder av overtiden, fikk Stabæk et hjørnespark, som de nok aldri burde hatt. Daiane brøt foran en Stabæk-spiller, og ble stygt taklet like etter inngripenen. Brasilianeren burde definitivt hatt et frispark i den situasjonen, men dommeren valgte å gi hjørnespark til Stabæk når ballen trilte over dødlinja etter duellen.

– Det er et så soleklart frispark i mine øyne. Nå har jeg ikke sett det i reprise, men minst et frispark og kanskje et gult kort burde det ha vært hvis jeg så riktig fra min posisjon. Samtidig så kan vi ikke være for opphengt i det, for vi hadde muligheter nok til å avgjøre lenge før den situasjonen, kommenterer Avaldsnes-treneren.

På hjørnesparket flyttet Stabæk opp det de hadde av utespillere, og da den ble lagt inn på første stolpe var det ingen som hindret Victoria Ludvigsen i å stange ballen i mål bak Katie Fraine. Dermed vant Stabæk 2-1, og spenningen om 2.-plassen og Champions League-spill vil absolutt være til stede for Avaldsnes i de to neste kampene mot Trondheims-Ørn og Medkila.

– Først må vi fordøye dette tapet her. Vi har foran oss en analyse som vi skal gjøre grundig for å se hvorfor det ikke vil seg i siste tredjedel. Vi scorer ikke i dag, og vi må se på årsakene til det, og så begynne å tenke Trondheims-Ørn.

– Vi vet hva som skal til, og nå er det slik at kun to seire på de to siste kampene er godt nok, avslutter 36-åringen.

Les også

Det glapp på overtid

 

Kommentarer til denne saken