God dag for unge Avaldsnes-spillere

STORSEIER: Olaug Tvedten og J17-landslaget vant hele 8-1 mot Wales i EM-kvalifiseringen mandag.

STORSEIER: Olaug Tvedten og J17-landslaget vant hele 8-1 mot Wales i EM-kvalifiseringen mandag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Olaug Tvedten og det norske J17-landslaget er nærmere EM-sluttspillet etter 8-1-seier mandag. Og Hildegunn Sævik er tatt ut i J19-troppen.

DEL

FOTBALL: Avaldsnes kan få minst to spillere i EM-sluttspill til sommeren.

Mandag vant J17-landslaget, med Olaug Tvedten i sentral rolle på midtbanen, hele 8-1 over Wales i den første kampen i kvalifiseringens eliterunde i Bosnia-Hercegovina.

Norge møter vertsnasjonen onsdag og Danmark lørdag, i det som fort kan bli en avgjørende gruppefinale.

Mandag vant Danmark 2-1 over Bosnia-Hercegovina.

Gruppevinnerne, sammen med beste toer (av seks grupper), går til EM-sluttspillet i Tsjekkia 2. til 14. mai.

Norge var aldri truet i åpningskampen mot Wales. De tok ledelsen allerede etter tre minutter og ga seg altså ikke før det sto 8-1. Jenny Kristine Røsholm Olsen (Lyn) scoret fire mål. Naomi Griffin (Kongsvinger) 2, Elin Å. Sørum (Fløya) og Elisabeth Terland (Klepp) satte inn de andre norske målene. Stordabu og Avaldsnes-spiller Olaug Tvedten ble byttet ut etter 72 minutter.

Lagvenninnen i Avaldsnes, Oda Eide Arnesen fra Kopervik, har tidligere vært inne i denne troppen, og vil ganske sikkert bli vurdert i en eventuell tropp til EM-sluttspillet.

Hildegunn Sævik i J19-troppen

For Avaldsnes-keeper Hildegunn Sævik ble det også en god mandag.

Hun ble tatt ut i J19-troppen som skal spille eliterunde og avgjørende EM-kvalifisering på hjemmebane i Sarpsborg og Fredrikstad i perioden 5. til 10. april.

Norge møter Italia, Sverige og Serbia.

Eliterunden består av seks kvalikgrupper med totalt 24 lag, og gruppevinnerne og den beste gruppetoeren kvalifiserer seg til J19-EM 2017, som arrangeres i Nord-Irland i perioden 8. til 20. august.

Artikkeltags