– Jeg håper at det kommer mange på kamp. Vi skal sørge for at det blir underholdende.

SKAL SENKE AVALDSNES: Ada Hegerberg og Lyon.

SKAL SENKE AVALDSNES: Ada Hegerberg og Lyon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ada Hegerberg er klar for å underholde på Haugesund stadion.

DEL

FOTBALL: Den norske superstjernen ankom Haugesund tirsdag i forkant av onsdagens Champions League-kamp mellom Avaldsnes og Lyon på Haugesund stadion.

Lyon trente på Stadion tirsdag ettermiddag og i forkant av treningen møtte Hegerberg pressen.

– Vi er veldig giret på å komme i gang med Champions League og det er artig å komme hit igjen. Det var en utrolig atmosfære sist vi var her, sier Hegerberg om oppgjøret i 2016, der Lyon til slutt vant 5–2.

23-åringen håper at folk tar turen til Haugesund stadion.

– Jeg håper at mange, mange kommer på kamp og at det blir god stemning. Så skal vi sørge for at det blir en underholdende match, sier Hegerberg.

DU KAN SE KAMPEN PÅ H-AVIS.NO FRA 18.00

- Ingen kommentar

Da Lyon kom på besøk i 2016 møtte de et norsk topplag. I år sliter Avaldsnes i andre enden av Toppserien. Hegerberg ønsker ikke å uttale seg om hvorfor hun tror Avaldsnes har en vanskelig sesong.

– Jeg følger med på resultatene i Toppserien. Men jeg har ikke satt meg nok inn i saken til å kommentere det, sier Hegerberg.

Hun trakk seg fra landslaget etter EM i fjor og i forkant av pressetreffet tirsdag ble det gitt klar beskjed om at hun bare ville svare på spørsmål som gjaldt Champions League.

Ifølge TV 2 har Hegerberg valgt å slette sine tidligere landslagsvenninner fra Facebook og Instagram, blant annet tidligere Avaldsnes-spiller Maren Mjelde.

Hegerberg ville ikke si noe om saken under seansen på Haugesund stadion.

– Det har jeg ingen kommentar til. Nå er jeg i Norge for å spille Champions League med klubben min, sier Hegerberg til TV 2.

- Hun hadde alt

Sportssjef i Avaldsnes, Lena Tyriberget, kjenner Hegerberg godt fra landslagsmiljøet. Tyriberget trente Hegerberg både da hun var J17-landslagstrener og som assistent på både J19- og U20-landslaget.

– Jeg husker selvsagt Ada godt. Hun var god allerede da, og viste en ekstrem vilje og evne til å trene mye på egen hånd.

Tyriberget synes det er fortjent at Hegerberg virkelig har lyktes og nå er en av verdens beste fotballspillere.

– Jeg skjønte allerede da at hun kom til å nå langt. Hun hadde alt som skulle til for å bli en toppspiller, sier Avaldsnes sin sportssjef.

KLAR FOR Å MØTE VERDENS BESTE: Sportssjef i Avaldsnes, Lena Tyriberget.

KLAR FOR Å MØTE VERDENS BESTE: Sportssjef i Avaldsnes, Lena Tyriberget. Foto:

Håper på dårlig vær

Tyriberget vet også veldig godt at det ikke bare et Hegerberg som har kvaliteter i Lyon. Onsdagens motstander har vunnet Champions League tre år på rad og regnes som verdens beste klubblag.

– Har laget noen svakheter?

– Utfordringen deres kan være at de kanskje tar litt lett på kampen, men samtidig er de veldig profesjonelle. Spillerne i bakre ledd kan også være litt nonchalante. Kanskje er det noe vi kan utnytte, sier Tyriberget.

Hun håper på ingen måte på sol og fint vær onsdag.

– Det gjør ikke noe om det blir søkka bløtt og vanskelig å spille fotball, smiler Tyriberget.

Ifølge sportssjefen blir det få endringer på Avaldsnes-laget som tapte 1–4 hjemme mot Lillestrøm lørdag. Den som presser hardest på for en startplass er spissen Gaelle Enganamouit. Hun scoret og hadde et frisk innhopp mot Lillestrøm.

– Laget er ikke helt avgjort ennå, men det blir neppe store endringer. Gaelle leverte inn en liten søknad om å få starte, innrømmer Lena Tyriberget.

Ukens podkast


Artikkeltags