Mister resten av sesongen

MÅ OPERERES: Karina Sævik (i midten) er skadet og mister resten av sesongen for Kolbotn. Her er hun i aksjon mot Emily Gielnik og Avaldsnes i fjor.

MÅ OPERERES: Karina Sævik (i midten) er skadet og mister resten av sesongen for Kolbotn. Her er hun i aksjon mot Emily Gielnik og Avaldsnes i fjor. Foto:

Avaldsnes slipper å bryne seg på Karina Sævik søndag.

DEL

FOTBALL: Kolbotn-strategen fra Kopervik skadet seg på landslagssamling (U23) for halvannen uke siden. Kolbotn skriver på sin hjemmeside at hun er ute for resten av sesongen:

«Kolbotns toppscorer Karina Sævik er ute av spill for resten av sesongen etter at hun pådro seg en skade i foten under Norges U23-landslagssamling i Østfold. Som følge av skaden er hun nødt til å gjennomgå operasjon, og går da også glipp av sesonginnspurten. Kolbotns neste kamp er borte mot Avaldsnes, og det blir dermed ikke noe fotball-gjensyn med Karmøy for Sævik som ender med 11 mål inneværende sesong, hvor 9 kom i seriespill.»

Sævik spilte 46 kamper for Avaldsnes (2013–2015) før hun flyttet til Oslo og meldte overgang til Kolbotn sommeren 2015.

22-åringen har utviklet seg til å bli en av Kolbotns beste spillere og en profil i Toppserien. Sævik har 57 aldersbestemte landskamper. Hun var kaptein da U23-landslaget slo Sverige 2–0 i Fredrikstad 31. august.

Hun var også i A-landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampene mot Irland i juni, og det vil være et naturlig mål for Sævik å komme i troppen til VM i Frankrike neste sommer.

Avaldsnes og Kolbotn møtes til kamp i Toppserien på Karmøy søndag. Kolbotn ligger på 6. plass med 26 poeng. Avaldsnes ligger på 9. plass med 16 poeng.

Artikkeltags