Tok historisk poeng mot LSK

STOPPET ALT: Lene Mykjåland og LSK klarte ikke å få ballen forbi Avaldsnes-keeper Madalyn Schiffel. Avaldsnes forsvarte seg meget bra samtidig som keeper Schiffel tok alt som var av avslutninger på mål. Dermed endte det 0-0 i toppkampen i LSK-hallen.

STOPPET ALT: Lene Mykjåland og LSK klarte ikke å få ballen forbi Avaldsnes-keeper Madalyn Schiffel. Avaldsnes forsvarte seg meget bra samtidig som keeper Schiffel tok alt som var av avslutninger på mål. Dermed endte det 0-0 i toppkampen i LSK-hallen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Regjerende seriemester LSK klarte ikke å få ballen forbi Avaldsnes-keeper Madalyn Schiffel. Dermed endte det 0-0 i toppoppgjøret lørdag kveld.

DEL

LSK - AVALDSNES 0-0: Avaldsnes skapte svært lite offensivt, men Colin Bells lag forsvarte seg meget bra. Kombinert med at keeper Madalyn Schiffel tok seg av alt som var av avslutninger på mål, sørget det for at Avaldsnes tok et historisk poeng lørdag kveld.

For første gang tok Avaldsnes poeng mot laget som de siste årene har vært Norges klart beste lag. Senest forrige sesong vant LSK både serie og cup (med Avaldsnes som sølvvinnere).

- Jeg er veldig stolt. Vi kom for å få minst ett poeng, vi hadde klasseforsvarsspill og var taktisk smarte, sa Avaldsnes-trener Colin Bell til NRK etter kampen.

Forsvarskamp

LSK forventet et Avaldsnes-lag som ville ligge lavt fra starten, men Colin Bells lag var friske i starten og truet LSK-målet ved et par anledninger i åpningsminuttene.

LSK spilte derimot Avaldsnes lave etter hvert, og det skulle utvikle seg til å bli nesten en ren forsvarskamp for Avaldsnes.

- Vi hadde ikke planer om å bli så lave, men det er kanskje akkurat slik vi må gjøre for å stoppe LSK.

- Det er første gang vi tar poeng mot LSK, og vi sa på forhånd at vi ville være veldig fornøyde om vi klarte å ta med oss ett poeng, kommenterte Avaldsnes-kaptein Maren Mjelde da hun snakket med NRK like etter kampen.

- Tett, jevnt og sjansefattig

Avaldsnes skapte svært lite offensivt selv, men etter et knapt kvarter var karmøylaget kun et dårlig mottak unna en kjempesjanse. Andrine Tomter ble frispilt inne i LSKs 16-meter, men hun misset med mottaket og det som burde blitt en stor målsjanse endte opp i ingenting.

Før pause skapte heller ikke LSK stort, men toppscorer Isabell Herlovsen burde avsluttet bedre da hun uhindret fikk heade fra god posisjon. Heldigvis for Avaldsnes skled nærmest ballen av hodet hennes etter et godt innlegg fra venstre.

- Tett, jevnt og sjansefattig, oppsummerte også LSK-kaptein Marita Skammelsrud Lund da hun snakket med NRK i pausen.

Schiffel var banens beste

I 2. omgang kom hjemmelaget til flere sjanser, men laget som før kampen hadde scoret 32 mål på sine åtte første seriekamper slet med å bryte gjennom Avaldsnes-forsvaret.

Nevnte Skammelsrud Lund, Isabell Herlovsen og Sherida Spitse hadde alle sine muligheter, men det er lov å ha en god keeper i fotball - og det hadde Avaldsnes denne kvelden. Amerikanske Madalyn Schiffel var banens beste spiller. Hun reddet alle avslutningene på mål og hun var i tillegg aktiv og god i feltarbeidet.

- Tett og jevnt. Vi styrte mye, men manglet scoringen. Vi er litt skuffet, men vi tar med oss at de kommer hit uten ambisjoner om å vinne og jubler for 0-0, sa LSK-trener Monica Knudsen til NRK etter kampen.

Avaldsnes-trener Colin Bell måtte svare på om han var skuffet over hvor lite hans eget lag skapte mot LSK.

- Vi hadde et par muligheter, men vi hadde flere skadde spillere ute i dag. I tillegg spilte vi med Cecilie (Pedersen) og Maren (Mjelde) skadet. Elise (Thorsnes) har også vært lenge ute. Det må vi ikke glemme, understreket Bell-

Med uavgjort beholder Avaldsnes LSK bak seg på tabellen. Avaldsnes har 22 poeng etter ni seriekamper og toppet fortsatt kvinnenes eliteserie. LSK har spilt åtte kamper og har 20 poeng. Stabæk spiller søndag og kan komme på samme poengsum som Avaldsnes med seier.

Artikkeltags