Tvedten matchvinner og Avaldsnes tok et langt steg framover

GOD KAMP: Olaug Tvedten scoret kampens eneste mål og var god på midtbanen til Avalesnes.

GOD KAMP: Olaug Tvedten scoret kampens eneste mål og var god på midtbanen til Avalesnes. Foto:

Avaldsnes vant 1–0 mot Stabæk fredag og slo tilbake etter den svake forestillingen mot Lyn.

DEL

FOTBALL: Etter ti jevne åpningsminutter i fredagens treningskamp i Tyrkia, koblet Avaldsnes grepet og styrte det meste av 1. omgang mot Toppserie-kollega Stabæk.

Stephanie Ribeiro sendte av gårde det første skremmeskuddet etter snaut 14 minutter. Stabæks rutinerte keeper Ingrid Hjelmseth fikk med nød og neppe slått skuddet fra 18 meter over tverrliggeren.

Og mindre enn to minutter senere fikk Avaldsnes belønning for høyt press og aggressivitet. Anna Jøsendal snappet opp en svak pasning i Stabæk-forsvaret, spilte fri Ribeiro som fra god posisjon skjøt på keeper, men etter litt klabb og babb i feltet satte Olaug Tvedten ballen kontrollert i mål sånn cirka fra straffemerket.

Stabæk skapte null og niks

Resten av omgangen var ikke Avaldsnes til å kjenne igjen fra tirsdagens tafatte oppgjør mot Lyn. Strukturen var langt bedre. Og med høyt press og stor aggressivitet var de klart bedre enn Stabæk, som ikke kom til en eneste reell målsjanse i 1. omgang.

De siste 45 minuttene ble mer jevnspilt, men det var bare Avaldsnes som spilte seg fram til målsjanser. Både Ribeiro (to ganger) og Brena hadde gode muligheter til å øke ledelsen.

Stabæk yppet seg på overtid, men klarte heller ikke i 2. omgang å spille seg til en kvalifisert målsjanse. Dermed ebbet det ut med 1–0 til Avaldsnes. Fullt fortjent.

Mange merkerte seg positivt

Og trener Thomas Dahle kan notere seg mye positivt på blokka før han og spillerne reiser tilbake til Karmøy søndag. Midtforsvaret med Stott og Stefanovic ser meget solid ut. Sistnevnte, som er tildelt kapteinsbindet, har vært Avaldsnes' beste spiller i de to kampene i Tyrkia. Den serbiske landslagsspilleren blir en krumtapp i årets utgave av Karmøy-laget.

Olaug Tvedten mistet hele vårsesongen i fjor med skade og kom aldri opp mot sitt beste i 2018. I fredagens kamp var hun god som inderløper, scoret et mål og viste at hun kan bli en nyttig spiller for Avaldsnes i 2019.

Maria Sørenes fikk lite spilletid etter overgangen fra Klepp i fjor, men har vært frisk i Tyrkia, både som indreløper tirsdag og som back fredag.

Den amerikanske spissimporten fra Grand Bodø, Stephanie Ribeiro har vist fram et solid skuddbein og sterk arbeidsmoral.

19 år gamle Ylinn Tennebø, hospitant fra 1. divisjonsklubben Kaupanger, har også vist seg fram på en fordelaktig måte. Hun hadde et friskt innhopp som spiss tirsdag, og mot Stabæk fikk hun sjansen fra start som indreløper etter at Erika ble skadet på oppvarmingen. Den oppgaven løste hun meget bra og viste at hun har Toppserie-nivå inne.

Brasilianske Brena viste lovende takter som sentral midtbanespiller.

Kampfakta

Avaldsnes – Stabæk  1–0 (1–0)

Treningskamp

Belek, Tyrkia

Mål: 1–0 Olaug Tvedten (16)

Målsjanser: 5–0

Avaldsnes 4-3-3: Line G. Johansen – Maria Sørenes, Rebekah Stott, Dejana Stefanovic, Hanna Dahl – Ylinn Tennebø, Brena (Natalie Velde fra 70), Olaug Tvedten (Oda Arnesen fra 63) –  Duda, Stephanie Ribeiro, Anna Jøsendal (Anita Underhaug fra 76)

Artikkeltags