Til topps i Dana Cup

VINNERNE: Foran fra venstre: Ferdinand Krohn Haaland, Sebastian Lie Haaland, Tom Olav Olsen, Christian Lier, Per Eirik Gjesdal, Haakon Kvia, Marcus Brekke, Stefan Miljatovic, Marcus Hope, Ivar Stenberg Skaar, Jørgen Andre Voilås, Øyvind Kirkeleite, Henrik Børgesen, Magnus Bjelland Håstø, Stian Kvalvågnes og Børge Børgesen. Bak fra venstre: Mats Wastian, Eirik Støle Hansen, Sivert Helgesen, Sander Sørhaug, Even Skogland, Emil Osnes Gabrielsen og Vetle Høystad Rødje. Foto: JOSTEIN RASMUSSEN /PRIVAT

VINNERNE: Foran fra venstre: Ferdinand Krohn Haaland, Sebastian Lie Haaland, Tom Olav Olsen, Christian Lier, Per Eirik Gjesdal, Haakon Kvia, Marcus Brekke, Stefan Miljatovic, Marcus Hope, Ivar Stenberg Skaar, Jørgen Andre Voilås, Øyvind Kirkeleite, Henrik Børgesen, Magnus Bjelland Håstø, Stian Kvalvågnes og Børge Børgesen. Bak fra venstre: Mats Wastian, Eirik Støle Hansen, Sivert Helgesen, Sander Sørhaug, Even Skogland, Emil Osnes Gabrielsen og Vetle Høystad Rødje. Foto: JOSTEIN RASMUSSEN /PRIVAT Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Djerv 1919s G19-lag var best gjennom hele kampen og vant fortjent 3-0 mot Egersund i finalen i Dana Cup.

DEL

FOTBALL: Djerv 1919 tok en tidlig ledelse da Egersund laget selvmål i kampens 4. minutt. 1–0 til Djerv 1919 var også stillingen ved pause.

I 2. omgang sørget ytterligere scoringer av Ivar Stenberg Skaar og Eirik Støle-Hansen for at Djerv 1919 til slutt vant med overbevisende 3–0. Det var en fullt fortjent seier mot et Egersund-lag som overrasket med å slå ut brasilianske Ordin fredag.

– Dette var veldig stort. En utrolig deilig følelse. Helt ubeskrivelig, kommenterer Ivar Stenberg Skaar, som i tillegg til å være en av målscorerne ble kåret til banens beste spiller.

– Vi var solide gjennom hele kampen og guttene gjorde akkurat det vi var blitt enige om før kampen. Vi spilte selv 1–1 mot Ordin i gruppespillet og vi var litt overrasket over at Egersund slo dem ut i semifinalen. Samtidig så vi at Egersund hadde en del kvaliteter. Vi gjorde derimot våre forberedelser og tok ut de punktene hos Egersund, sier en glad Djerv 1919-trener Ferdinand Krohn Haaland.

Slapp ikke inn mål i sluttspillet

Krohn Haaland leder Djerv 1919 sammen med Per-Eirik Gjesdal. Også i fjor opplevde Krohn Haaland å lede et lag til seier i Dana Cup. Da var det Vards G16-lag som gikk til topps.

– Denne gangen var det så vidt vi haltet oss videre fra gruppespillet. Vi gjorde en del grep og svarte med å slå Hjørring 1–0 i første sluttspillkamp. Det var et meget sterkt lag og en god prestasjon av oss. Etter det så vi oss ikke tilbake. Vi slapp ikke inn et eneste mål i sluttspillet og motstanderne skapte også knapt en målsjanse på oss.

– Det som også er kjekt er at vi har hatt 21 spillere som har spilt på veien mot finaleseier. Det er en prestasjon i seg selv, kommenterer Krohn Haaland.

Også Ivar Stenberg Skaar trekker fram Hjørring-kampen.

– Hjørring var et veldig bra lag og den kampen var en nøkkelkamp. Vi visste før den kampen at om vi slo dem så hadde vi gode muligheter til å gjøre det bra. Vi var ikke gode i gruppespillet, men i sluttspillet leverte vi som et lag, sier Stenberg Skaar.

Flytter utenbys grunnet studier

Stenberg Skaar kom til Djerv 1919 fra Vard foran årets sesong. Han spilte for Stord fram til han flyttet til Haugesund for å begynne på HTG som 16-åring.

– Ivar var ikke bare beste spiller i finalen. Han var best i hele sluttspillet. Dessverre for oss er han en av flere spillere som nå flytter for å studere utenbys. Det er et stort tap for oss, men slik er fotballen. For guttene ble dette derfor en siste opplevelse sammen, og det var veldig kjekt at det endte slik, understreker Ferdinand Krohn Haaland.

– Jeg flytter til Bergen for å studere nå. Jeg vet ikke hvor jeg skal spille fotball videre, men jeg skal ikke gi meg. Det blir uansett trist å forlate spillerne og trenerne i Djerv 1919. Jeg har trivdes veldig godt her, sier 19-åringen.

Best gjennom hele kampen

Egersund klarte i liten grad å true keeper Tom Olav Olsen i Djerv 1919-målet. Foruten de tre scoringene, hadde haugesundslaget også de største målsjansene.

1-0-scoringen til Djerv 1919 kom i det fjerde minuttet da Øyvind Kirkeleit slo et hardt innlegg foran Egersund-målet fra sin venstreside. En Egersund-spiller satte ballen forbi egen keeper og Djerv 1919 hadde fått en kjempestart på kampen.

Jørgen Voilås hadde en stor sjanse til å øke ledelsen bare fem minutter senere. Han var onside og helt alene foran Egersund-målet da et innlegg fra høyre ble slått inn, men  den hardtarbeidende spissen klarte ikke å styre headingen mellom stengene.

Etter pause økte Djerv 1919 til 2–0 etter drøyt ti minutter. Egersund fikk ikke klarert en corner fra Haakon Kvia og Ivar Stenberg Skaar fikk avsluttet fra ti meters hold. Skuddet endte opp nede i keepers høyre hjørne.

To minutter senere var Egersund farlig frampå på en corner, men Djerv 1919 fikk avklart på målstreken.

I det 42. minutt kom så scoringen som avgjorde kampen. Ivar Stenberg Skaar avanserte flott på venstresiden før han la inn foran mål. Egersund-forsvaret var ubesluttsomme. Det var ikke Djerv 1919s Eirik Støle-Hansen. Støle-Hansen lot seg ikke be to ganger da han fikk sjansen til å avslutte fra kort hold, og dermed 3–0 til Djerv 1919.

Etter det kontrollerte Djerv 1919 3-0-seieren inn. En fullt fortjent seier i finalen i Dana Cup for gulgyttane sitt G19-lag.

– Laget består av en hardtsatsende gjeng som har jobbet veldig godt i hverdagen. De gjennomførte både cupen og finalen veldig bra, konstaterer trener Ferdinand Krohn Haaland.

Veien til finalen

Etter å ha blitt nummer to i gruppespillet, var Djerv 1919s vei til finalen Hjørring (1-0), Skallerup-Vennebjerg (3-0), Odd (5-4 e. str.) og Volda/Ørsta (2-0).

Sivert Helgesen og Markus Brekke scoret Djerv 1919s mål i semifinalen – begge scoringene kom i 1. ekstraomgang.

Les også:

Djerv 1919 til finale i Dana Cup 

Artikkeltags