Krisestart for Rosenborg, Odd imponerte på Lerkendal

Eirik Horneland har fått en tøff start på årets sesong med Rosenborg.

Eirik Horneland har fått en tøff start på årets sesong med Rosenborg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rosenborg fikk med seg ett heldig poeng i mandagens eliteseriekamp mot Odd på Lerkendal. Oppgjøret endte 1–1.

DEL

FOTBALL: Ett poeng på to kamper forteller det meste om at det har kladdet for mannskapet til Eirik Horneland i sesonginnledningen. 0-2-tapet for Bodø/Glimt i serieåpningen var intet blaff.

Hjemmedebuten ble en tilsvarende tam affære for de hvite og svarte. Med unntak av siste halvdel av 1. omgang var det bortelaget fra Telemark som var det beste laget.

– Jeg føler at vi hadde muligheten til tre poeng her, men vi får ta med oss det ene poenget og jobbe hardere inn mot neste kamp, sa Odds målscorer Torgeir Børven til MAX etter kampen.

Han var kun mellomfornøyd og mente Odd var det beste laget.

– Jeg synes at vi styrte det meste, men vi skaper ikke all verden i etablert. På kontringer var vi farlige, sa Børven.

Ikke patent

Odd gikk ut i hundre i 2. omgang på Lerkendal og var langt skarpere enn RBK. Det var ikke ufortjent da utligningen til 1–1 kom ni minutter ut i omgangen.

Vebjørn Hoff hadde vært nær etter et hjørnespark tidligere i omgangen, men skuddet strøk utenfor.

Ikke lenge etter satt den for Odd. Espen Ruud serverte ballen til Torgeir Børven via en rosenborger, og målsniken Børven satte ballen upresset i mål til 1–1 fra kort hold bak en sjanseløs Rosenborg-keeper André Hansen.

Børven var også svært scoring kvarteret senere, men ballen strøk seg så vidt utenfor borteste kryss.

Rosenborg-forsvaret var langt fra patent.

Best

Odd var også best i starten av kampen og hadde den første store sjansen. Elbasan Rashani, som også var innom Rosenborg i 2016/2017-sesongen med tre mål på 27 kamper, raidet opp på høyresiden og fant etter en umarkert Sander Svendsen på motsatt. Svendsens avslutning ble blokkert i siste liten av RBKs kaptein Tore Reginiussen.

Odd var skumle på kontringer i første omgang, og spesielt var Rosenborg sårbare på venstrekanten.

RBK tok over banespillet etter rundt 20 minutters spill, og etter hvert lå det et mål i lufta. Rett før pause ladet Pål André Helland venstrefoten, og skuddet fra drøyt 20 meter rett i nota uten at Odds keeper Sondre Rossbach nådde fram til ballen. Det burde han kanskje ha gjort.

– Deilig å få avslutte slik i en oppjaget omgang der vi slett ikke lyktes med alt, fastslo målscorer Helland overfor MAX.

– Sånne gavepakker får ikke vi, konstaterte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Benken

Rosenborg skapte ingen målsjanser etter pause, og det er langt igjen før det lukter svidd av mannskapet til Eirik Horneland. Nicklas Bendtner startet på benken og kom ikke på banen før det gjensto drøye ti minutter, og heller ikke denne gangen var Anders Trondsen og Samuel Adegbenro aktuelle for spill.

Trondsen kan være tilbake til kampen mot Stabæk kommende helg.

Odds fire poeng plasserer dem på 4.-plass på tabellen som nest best av lagene med fire poeng. Viking og Bodø/Glimt er begge ubeseiret og ligger på toppen etter to spilte serierunder.

Artikkeltags