Nok et Rosenborg-tap, ligger sist i Eliteserien: – Overhodet ikke fornøyd med dette

TAP I MOLDE: For Eirik Horneland og Rosenborg.

TAP I MOLDE: For Eirik Horneland og Rosenborg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rosenborg ble overkjørt av Molde, tapte 0-3 og er sist i Eliteserien. RBK har ikke hatt en så svak serieåpning på 42 år. Eirik Horneland er en presset mann.

DEL

FOTBALL:De fire siste års seriemester sliter tungt i bunn av Eliteserien. Før søndagens runde lå laget nest sist, bare foran Ranheim. Nå er trønderne, og da snakker vi ikke om Ranheim, som knuste Viking 5-2, desidert sist.

RBK har bare to poeng etter fem kamper og 2-9 i målforskjell. Ikke engang da de rykket ned i 1977 hadde de så få poeng etter fem kamper som i år, for da slo de Molde 2-0 i den femte.

– En brutal dag for oss. Akkurat nå er det bare brutalt tungt. Jeg er ikke stolt over det vi fikk til, og jeg er overhodet ikke fornøyd med dette, sa Eirik Horneland til Eurosport etter kampen.

Tre mål første 27 minuttene

Mot Molde søndag kveld tok det bare 90 sekunder før hjemmelaget hadde scoret. Ruben Gabrielsen ruvet på bakerste stolpe etter et innlegg og knuste Pål André Helland i en hodeduell. Molde-kapteinen headet ballen i lengste hjørne, der Nicklas Bendtner prøvde å redde ballen ved å sparke den opp i nettaket. Det var til ingen nytte.

2-0 var et faktum drøye ti minutter senere. Magnus Wolff Eikrem kom litt ut av det blå alene med André Hansen, og med strak vrist banket Eikrem ballen under RBK-målvakten.

Og som om ikke det var nok: Eikrem scoret sitt annet for dagen etter 27 minutter, en praktscoring. Eikrem og Eirik Hestad kombinerte lekkert, med en hæflikk fra Hestad, før førstnevnte bredsidet ballen lekkert i nettet fra rundt 16 meter.

Scoringen var hans sjette, soleklart flest i Eliteserien. Han har scoret i fem av seks eliteseriekamper denne sesongen. Det sto 3-0 til pause.

RBK skapte ingen ting

Rosenborg, med Nicklas Bendtner på topp i Alexander Søderlunds fravær, var ikke i nærheten av å skape noen store farligheter for Andreas Linde. Han ble satt på prøve etter 53 minutter, da Mike Jensen fyrte med venstrefoten fra 16 meter. Forsøket slo han ut til en corner, som resulterte i ingenting.

Den siste halvtimen var det antydning til gåtempo hos gjestene. De virket umotiverte og så ut til å ha gitt opp, mot et Molde-lag som hadde stålkontroll. Molde vant meget fortjent 3-0.

– En veldig solid lagprestasjon. Vi slipper ikke til noe som helst. Vi er solide og fornøyde, uttalte banens gigant i Eikrem etter kampen.

– Ingenting er avgjort, og vi må holde beina godt på jorda, fortsatte Eikrem.

Molde leder nå Eliteserien med tre poeng ned til Odd på 2.-plass, som har to kamper færre spilt.

Artikkeltags