HAUGESUND: Treneravklaringen i FKH har drøyd i flere uker etter at Mark Dempsey ga seg i klubben.

Assistenttrener Andrea Loberto har vært midlertidig trener for laget siden da, men nå er det klart at Eirik Horneland blir ny hovedtrener.

Det skriver FKH i en pressemelding.

HØR INTERVJU MED JOSTEIN GRINDHAUG (Radio102)

Horneland begynner i jobben 15. oktober, og har signert en kontrakt ut 2019.

– I Eirik får vi en dyktig, dedikert og ambisiøs trener som kjenner både klubben og FKH-kulturen og som vil være en viktig kontinuitetsbærer i fremtiden. Han er dessuten en skikkelig vinnerskalle som jobber knallhardt for å få det beste ut av ikke bare spillere – men også de øvrige omgivelsene i en fotballklubb, sier leder A-lag i FKH, Jostein Grindhaug, i pressemeldingen.

Horneland kommer fra jobben som G19-landslagstrener.

– Jeg har hatt en meget fin og utviklende tid som landslagstrener for U19-landslaget, men er både ydmyk og stolt over å få muligheten som hovedtrener i FK Haugesund og er svært motivert for oppgaven som venter. FK Haugesund er en klubb i stadig utvikling hvor det fortsatt er mye ugjort med tanke på å få ut hele potensialet. Et slikt utgangspunkt er svært spennende og inspirerende for en hovedtrener. For meg vil det være viktig å bygge en kultur basert på hardt arbeid, skikkelighet, energi, entusiasme og masse galskap, sier Horneland i pressemeldingen.

Han bekrefter overfor Haugesunds Avis at den endelige avgjørelsen ble tatt torsdag.

- Dette har vært en prosess som har gått over tid. På grunn av min jobb som G19-landslagstrener, som jeg har ønsket å behandle med respekt, så har jeg ikke kunne tatt en hurtig avgjørelse om trenerjobben i FKH. Jeg har hele tiden ønsket å komme tilbake, men jeg har trengt tid, sier han.

Eirik Horneland skal gjennomføre de siste samlingene med G19-landslaget før de skal ut i EM-kvalifisering.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for at landslaget mitt skal gå videre i EM, før jeg går videre til FKH som jeg gleder meg til å få være med å påvirke i samme retning som de har vært i denne sesongen.

Overgangsvinduet stenger 18. oktober, men Horneland føler ikke behov for å hente inn nye spillere.

- Det er en knallsterk spillergruppe, og det er denne troppen som skal være med å kjempe i toppen. Det er ingen grunn til å få nye spillere inn på laget for å kjempe om medalje, sier påtroppende hovedtrener Horneland.

Andrea Loberto vil fortsette å lede laget frem til Horneland tiltrer. Både Jostein Grindhaug og den tiltroppende nye hovedtreneren ønsker å beholde ham i klubben.

- Vi ønsker å ha han videre i klubben, og vi tror vi har funnet en god løsning med å ha landet Eirik og ha både han og Andrea i trenertroppen, sier Jostein Grindhaug.

- Jeg ønsker å ha Andrea med meg videre, han har jo to og et halvt år til i klubben. Han er en trener som har gjort seg sterkt bemerket i Haugesund, men det er opp til han om han ønsker å bli, sier Horneland.