– Dette var en fin opplevelse

SCORET TO: Frederik Gytkjær scoret to mål og var banens beste spiller da FKH slo Presselaget 5-0 i Storhall Karmøy fredag kveld. Foto: GRETHE NYGAARD

SCORET TO: Frederik Gytkjær scoret to mål og var banens beste spiller da FKH slo Presselaget 5-0 i Storhall Karmøy fredag kveld. Foto: GRETHE NYGAARD

Frederik Gytkjær scoret to mål og var banens beste spiller da FKH slo Presselaget 5-0 fredag kveld.

DEL

PRESSELAGET-FKH 0-5: Presselaget startet frisk, men etter at FKH hadde ristet av seg åpningsminuttene handlet det bare om hvor stor seieren skulle bli. Anført av en opplagt og målfarlig Frederik Gytkjær ledet FKH 3-0 til pause. I pausen ble det gjort mange bytter, og det fortsatte utover 2. omgang. Det ble en rotete 2. omgang som endte med ytterligere to FKH-scoringer slik at FKH til slutt vant 5-0.

SE OGSÅ: Kampen ble dekket i vårt livesenter

Aller best i fredagens kamp var danske Frederik Gytkjær. Han avsluttet 2017 med å score begge FKHs mål i 2-3-tapet mot Kristiansund i siste serierunde, og mot Presselaget scoret han FKHs to første mål. Begge to var flotte avslutninger av den danske 24-åringen.

–  Det er alltid deilig å score uansett. Vi har hatt en veldig tung uke med hard trening, og jeg føler meg ikke helt frisk i beina. Men jeg føler det gikk ganske fint og jeg føler meg bra den første halvannen uken i 2018. Det overrasket meg ikke at jeg puttet to i dag.

–  Jeg er sikker på at det er en spennende sesong vi går i møte, smilte Gytkjær etter kampen.

FKH-trener Eirik Horneland var også glad fornøyd med det han så av Frederik Gytkjær fredag kveld.

–  Jeg tror det er bra både for oss og for Frederik at han får en slik start på 2018. Han er en målscorer og det bygger selvtillit å score mål.

Imponert over tilskuerantallet

Fredrik Gytkjær legger ikke skjul på at det gjorde godt å starte vinterens treningskamper med to flotte mål.

–  Det gir alltid energi videre å lykkes i kamp. Det er selvsagt en tidlig fase, og det er mye som kan bli bedre - også for min egen del - men jeg synes dette var en fin kamp å komme i gang med. Jeg synes det var gøy det kom så mye folk på tribunen. Det er imponerende med 650 tilskuere her, og jeg synes dette var en fin opplevelse

Det var gøy å spille mot lokale spillere, og kan de få en fin opplevelse av en slik kamp også er det helt topp. Jeg synes dette er bra arrangert og en fin start på fotballåret 2018. Nå er vi klare til å fortsette i Spania og å få litt sol på kroppen, sier en fornøyd Gytkjær.

FKH drar til Spania førstkommende søndag.

Trives sammen med Kone

Om nykommer Christian Grindheim og prøvespillerne Ibrahima Kone og Gisli Eyjolfsson, sier Gytkjær:

–  Christian er jo en klassespiller uten like. Islendingen ser spennende ut med god kropp og god fart. Jeg tror han kan passe godt inn i vårt lag.

Kone, den nye spissen, synes jeg at jeg har fått en fin "connection" med på trening, og i dag også. Med tanke på at han bare er 18 år, er han en klok spiller. Han er god til å spille ballen på de riktige tidspunkt og han er en god spiller å spille sammen med på topp. Jeg synes han er en spennende spiller.

Artikkeltags