FKH åpner for damelag

POSITIVE TONER: –  Det er viktig at slike omfattende prosesser starter i riktig ende, og er solid forankret hos alle involverte parter, samtidig som konsekvensene må være tilstrekkelig grundig utredet, skriver FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim i en pressemelding.

POSITIVE TONER: – Det er viktig at slike omfattende prosesser starter i riktig ende, og er solid forankret hos alle involverte parter, samtidig som konsekvensene må være tilstrekkelig grundig utredet, skriver FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim i en pressemelding. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

... men sier at initiativet må komme fra Avaldsnes og Haugar.

DEL

HAUGESUND: «Hvorfor har ikke FKH et eget damelag?», spurte Haugar-spiller Veslemøy Simonsen-Lie (11) i et leserbrev i Haugesunds Avis i romjula.

Siden den gang har debatten rast:

FKH har derimot forholdt seg ganske tause i debatten.

– Det har ikke vært i våre tanker, og det har heller ikke vært diskutert i styret, er det eneste FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim har villet si så langt.

Var i FKH-møte

Men tirsdag inviterte han Veslemøy og familien til et møte på Haugesund stadion.

– Veslemøy ble tatt veldig godt imot av hyggelige folk i FKH-leiren med spillere og ledelse, sier pappa Per Steinar Lie, som er glad for debatten som har blusset opp i kjølvannet av datterens leserbrev.

FKHs styreleder forklarer hvorfor møtet kom i stand.

– Veslemøy er en entusiastisk FKH-supporter, og det står klart for oss å ta henne på alvor. Derfor gjorde vi det slik at vi inviterte familien, sier Kaldheim til Haugesunds Avis.

– Fikk Veslemøy et svar på om det blir et FKH-damelag?

– Hun har fått svar på det hun lurte på, sier han, uten å ville utbrodere.

Samtidig avviser styrelederen at FKH er «tause Birgitte», og lover å komme tilbake med en forklaring på hvor klubben står i saken om et eget damelag.

– Villig til å lufte dette

Det tok ikke lang tid. Onsdag ettermiddag kom det nemlig en pressemelding der FKH ikke utelukker et eget damelag.

«Når FK Haugesund ikke umiddelbart svarer entusiastisk ja til å ta et initiativ til å bli for damefotballen på Haugalandet, hva vi etter hvert er blitt for herrefotballen, har dette flere årsaker. For det første må en slik satsing forankres blant våre medlemmer og moderklubber, og som uttalt til Haugesunds Avis, har ikke dette vært diskutert. Det betyr ikke på noen måte at vi ikke er villige til å lufte dette med både medlemmer og moderklubber», skriver Kaldheim i pressemeldingen.

Han er også klar på følgende:

«Dersom i første rekke Avaldsnes Idrettslag og Sportsklubben Haugar, som begge på hver sin måte gjør et imponerende arbeid for damefotballen, ønsker å gjøre et samlet initiativ overfor oss, vil vi se velvillig på det».

FKHs styreleder understreker at «det er dog viktig at slike omfattende prosesser starter i riktig ende, og er solid forankret hos alle involverte parter, samtidig som konsekvensene må være tilstrekkelig grundig utredet».

Han er også opptatt av hvor mye det vil koste å ha et FKH-lag for damer.

«Dersom klubbene kan enes, og de økonomiske forutsetningene viser seg å være til stede, kan kanskje både Veslemøy og andre få sine drømmer oppfylt om ikke altfor lang tid!», skriver Kaldheim avslutningsvis i pressemeldingen.

Artikkeltags