FKH henter dansk keeper

TIL FKH: FKH låner den danske keeperen Oskar Snorre.

TIL FKH: FKH låner den danske keeperen Oskar Snorre. Foto:

Den danske keeperen Oskar Snorre blir FKH-spiller. Han kommer i første omgang på lån, men klubben har forhandlet fram en kjøpsavtale med Lyngby.

DEL

FOTBALL: Som Haugesunds Avis skrev for to uker siden, ble den danske keeperen Jakob Haugaard (27) ikke FKH-spiller.

Men nå har klubben i stedet hentet en annen dansk keeper: Oskar Snorre (20) fra Lyngby.

– Snorre har naturligvis et ønske om å spille kamper oftere enn vi har vært i stand til å imøtekomme hos oss. Det har vi respekt for, og generelt er vi enige i at Snorre skal spillere flere kamper for å utvikle seg. Som talentutviklingsklubb så vil vi jo selvfølgelig gjerne at Snorre hadde fått sitt gjennombrudd her. Det er en sportslig vurdering som har gjort at trenerne har kikket en annen vei, og det har Snorre også vært profesjonell om. I Haugesund får han bedre muligheter for å spille, og det vil uten tvil hjelpe hans utvikling, selv om vi jo godt kjenner risikoen for at de blir så glade for ham at de beholder ham permanent, sier sportssjef Birger Jørgensen til Lyngbys nettsider.

Snorre lånes ut til FKH ut sesongen, samtidig som han forlenger kontrakten med Lyngby til 31. desember 2020.

De to klubbene har forhandlet fram en kjøpsavtale, ifølge sportssjefen.

– Uansett om Snorre ender med et permanent skifte til en spennende klubb eller kommer tilbake med ny energi, så blir de neste månedene gode for ham. Vi gleder oss til å følge Snorre i Norge og se hvor mye han kan utvikle seg, for han er fortsatt en dyktig keeper med et stort potensial som vi ønsker hell og lykke, sier Jørgensen. 

Dansken fikk sin debut i 2018, og står med 19 kamper for klubben.

Lånet av Snorre betyr at den polske keeperen Maciej Gostomski trolig er ferdig i FKH, som Haugesunds Avis skrev i forrige uke.

Artikkeltags