FKH og Molde anmeldt av NFF

-AVTALEN ER ULOVLIG: NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

-AVTALEN ER ULOVLIG: NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn. Foto:

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har bestemt seg for å anmelde FKH og Molde.

DEL

FOTBALL: Bakgrunnen er låneavtalene mellom Molde og FKH på Ibrahima Wadji og Tobias Svendsen. Før lagene møttes tidligere i november kom det fram at det eksisterte en muntlig avtale om at spillerne ikke kunne benyttes i kampen. Det er ikke lov, ifølge regelverket.

Saken ble tatt opp i påtalenemnda i Norges Fotballforbund (NFF). Nå har påtalenemnda sendt saken videre til Doms- og sanksjonsutvalget. Det melder eurosport.no.

– Påtalenemnda besluttet å anmelde. Klubbene har fått frist til mandag med å komme med kommentar til anmeldelsen, og det sendes til Doms- og sanksjonsutvalget for vurdering, skriver Madsen i en SMS til Eurosport.no.

– Har vært ærlige

Før kampen bekreftet konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor Haugesunds Avis at klubbene kunne bli straffet for den ulovlige låneavtalen.

– Det kan være både bøter og i verste fall poengtrekk, sa Fisketjønn da.

Trusselen bidro til at begge spillerne var i aksjon i kampen mot Molde. Men NFF la likevel ikke bort saken og nå må klubbene vente og se hva som blir utfallet.

– Vi har hele tiden vært ærlige på hva som har skjedd. Vi får bare strekke hendene i været om det har vært galt, sier daglig leder i FKH, Eirik Opedal, til Eurosport.no.

– Vi avventer videre behandling i saken, så tar vi stilling til konklusjonen når den foreligger, skriver Molde-direktør Øystein Neerland i en SMS til Eurosport.no.

Ukens podkast

Artikkeltags