FKH trenger ikke å spe på med vaffelsalg: - Men det betyr ikke at vi kan lene oss tilbake

HAR SNUDD ØKONOMIEN: - Det er selvsagt kjekt å være tilbake i grønn kategori, sier daglig leder Eirik Opedal (t.v.) i FKH, her sammen med trener Jostein Grindhaug i klubbutikken.

HAR SNUDD ØKONOMIEN: - Det er selvsagt kjekt å være tilbake i grønn kategori, sier daglig leder Eirik Opedal (t.v.) i FKH, her sammen med trener Jostein Grindhaug i klubbutikken. Foto:

Kostnadene øker i de norske toppklubbene - og flere er avhengig av spillersalg. Europacupsuksess reddet økonomien til FKH.

DEL

FOTBALL: «Grønt er skjønt», skrev FKH på sin offisielle Twitter-konto da Norges Fotballforbund (NFF) onsdag presenterte eliteserieklubbenes regnskapstall for første halvdel av 2019.

FKH er nemlig tilbake i grønn kategori, som er den beste klassifiseringen du kan få, etter å ha vært i gul kategori de to siste halvårene.

Det har ikke lykkes Haugesunds Avis å få en kommentar fra daglig leder Eirik Opedal i FKH, men han sier følgende til klubbens nettsider:

– Det er selvsagt kjekt å være tilbake i grønn kategori, men det betyr ikke at vi kan lene oss tilbake. Å drifte en fotballklubb som FK Haugesund på en forsvarlig måte krever iherdig jobbing hver eneste dag og at samarbeidspartnere og regionen er med og bidrar for at vi også skal kunne være konkurransedyktige.

Tar større risiko

Det er bare noen uker siden Haugesunds Avis skrev at europacupsuksessen i år reddet økonomien.

– Hvis ikke måtte vi ha solgt, gjerne til priser lavere enn det vi ønsket, sa Opedal.

NFF virker også å være bekymret over at stadig flere klubber er avhengig av spillersalg.

– Jeg observerer generelt at mange klubber er mer avhengig av å ha overskudd på sin spillerlogistikk enn vi har sett tidligere. Dette stiller store krav til klubbene, og gir en høyere risiko enn andre inntektselementer i en klubbøkonomi, sier Rune Nordhaug, som er seksjonsleder klubbstøtte i NFF, til forbundets nettsider.

Ingen røde klubber

Regnskapstallene viser ellers at klubbene i Eliteserien og 1. divisjon har en lavere omsetning enn i fjor, samtidig som kostnadene har økt.

FKH er en av sju klubber i grønn kategori. Bodø/Glimt, Mjøndalen, Molde, Odd, Sarpsborg og Strømsgodset er de andre, mens resten havner i gul kategori.

– Jeg er glad for at det ikke er noen klubber i rød kategori i Eliteserien denne perioden heller, sier fotballpresident Terje Svendsen til NFFs nettsider.

HER KAN DU LESE HELE PRESENTASJONEN.

Artikkeltags