Han gikk helt til topps

FIKK PREMIE: Kristoffer Haraldseid hentet fredag premien som viser at han gikk til topps i Haugesunds Avis-ligaen i Eliteserien Fantasy.

FIKK PREMIE: Kristoffer Haraldseid hentet fredag premien som viser at han gikk til topps i Haugesunds Avis-ligaen i Eliteserien Fantasy. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

FKHs Kristoffer Haraldseid gikk helt til topps i Haugesunds Avis-ligaen i Eliteserien Fantasy

DEL

FOTBALL: Før sesongen lanserte Norsk Toppfotball, Discovery og VG en norsk versjon av det populære fantasyspillet. Haugesunds Avis har selvsagt hatt sin egen liga, der premieren var et gavekort på kr 1.000 i Haugesund sentrum.

Den som til slutt vant Haugesunds Avis-ligaen var Kristoffer Haraldseid. FKH-backen vant med suverene 1622 poeng, hele 42 poeng foran nummer to, Jan-Tore Torgersen. Koperviks Hieu van Le endte på 3. plass, 52 poeng bak Haraldseid.

Totalt ble Haraldseid faktisk nummer 11 av over 71.000 spillere.

– Jeg har jo spilt Fantasy Premier League i noen år og da de lanserte en norsk versjon, ble jeg fort engasjert. Det har også vært en greie i garderoben, der mange har vært aktive spillere, sier Haraldseid og nevner keeperne Helge Sandvik og Per Kristian Worre Bråtveit som de ivrigste fantasy-spillerne.

Innsideinfo

Han innrømmer at det å ha innsideinformasjon fra eliteserien, har gitt ham en ekstra fordel.

– Jeg kjenner jo spillere i stort sett alle eliteserieklubbene. Spesielt i starten var det en fordel med tanke på hvem som skulle spille. Men jeg har også benyttet det med tanke på skader og når spillere er ventet tilbake i aksjon, sier vatsbuen.

Han avviser at han har brukt mye tid på å sikre seg en så bra uttelling i Eliteserien Fantasy.

– Nei, jeg brukte mer tid på sånt før. Jeg har vært litt mer avslappet i år og stort sett tatt runde for runde, sier Haraldseid som synes lanseringen av spillet i Norge har vært en suksess.

– Jeg tror det både har økt interessen for eliteserien og kunnskapen om de ulike lagene, mener han.

Revansjesugen

Men selv om Haraldseid har vært giret på Eliteserien Fantasy, er han selvsagt aller mest opptatt av den virkelige eliteserien. FKH endte til slutt på 10. plass sist sesong, etter en svært svak avslutning.

– Jeg synes egentlig vi hadde en ganske god sesong fram til Brann-kampen. Men avslutningen ødela. Nå er vi skikkelig revansjesugne foran 2018-sesongen, sier 23-åringen.

Han og resten av spillerne har fri fram til 3. januar. Men fri betyr ikke treningsfri.

– Jeg hadde en uke helt treningsfri. Det var nok. Etter det har jeg trent bra. Jeg har spilt en del kompisfotball og vært på treningsstudio, der det har gått i utholdenhet og styrke. Ferie for fotballspillere er ferie fra de daglige rutinene. Og ferie for hodet. Det er slutt på den tida man kan møte opp utrent etter ferie, sier Haraldseid.

Hard oppkjøring i vente

Han forventer en tøff oppkjøring.

– Serien starter tidlig. Dermed må vi fortere i form. Med den type fotball vi spiller har vi også en vei å gå på det fysiske, sier høyrebacken.

Nå ser han fram til en rolig julefeiring hjemme hos familien i Vats.

– Jeg gleder meg, sier Kristoffer Haraldseid

PS! For ordens skyld: Artikkelforforfatter endte på 121. plass av 465 deltakere i Haugesunds Avis-ligaen. Poengsum: 1411. Det ga også en 6681. plass av totalt 71.807 spillere.

Artikkeltags