Klar for Rosenborg

BLIR TROLIG RBK-SPILLER IGJEN: Alexander Søderlund.

BLIR TROLIG RBK-SPILLER IGJEN: Alexander Søderlund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er det bekreftet: Alexander Søderlund returnerer til Rosenborg.

DEL

FOTBALL: Søderlund ønsket seg vekk fra sin franske klubb St. Etienne. Førstevalget var et nytt utenlandseventyr, hvis han fant en klubb der han og familien kunne trives.

Men da det internasjonale overgangsvinduet stengte natt til torsdag, var Søderlund fortsatt St. Etienne-spiller. Det norske overgangsvinduet er åpent helt til slutten av mars og mye tydet da på at Søderlund skulle vende hjem til Norge.

Torsdag formiddag bekrefter Rosenborg at Søderlund er klar for klubben igjen.

- Det blir utrolig godt å komme tilbake. Og jeg ser frem til å glede meg til å gå på trening hver dag igjen, sier Søderlund til RBK.no.

FKH har helt siden november jobbet med å hente Søderlund hjem.

– Det er ikke noe annet vi ønsker å få til, men det avhenger av at «Søder» vil hjem. Den dagen han sier at han vil hjem, så skal vi tilrettelegge på best mulig måte slik at han kommer hjem og ikke havner en annen plass i Norge, sa daglig leder i FKH Eirik Opedal til Haugesunds Avis i forrige uke.

Fireårskontrakt

Etter det Haugesunds Avis erfarer var FKH villige til å strekke seg svært langt for å sikre seg Søderlunds signatur. Søderlund skal ha blitt tilbud en, i FKH-sammenheng, svært lukrativt fireårskontrakt, samt jobb i klubben etter karriereslutt.

D franske avisen L'Equipe skrev sent torsdag kveld skrev at Søderlund skulle bli Rosenborg-spiller allerede torsdag.

Ifølge L'Equipe betaler Rosenborg 500.000 euro, altså ca. 4,8 millioner kroner, i overgangssum for Søderlund.

Det er først og fremst overgangssummen som har gjort at FKH til sjuende og sist var sjanseløse i sin jakt på den tidligere Vard-, FKH- og Rosenborg-spissen. Klubben hadde ikke mulighet til å matche tilbudet fra Rosenborg.

Søderlund ble solgt fra Rosenborg til St. Etienne i januar 2016. Og det ble med drøye to år i den franske storklubben.

Ukens podkast

Artikkeltags