FOTBALL: Midtstopperen fra St. Etienne imponerte alle under FKHs treningsopphold i Marbella nylig. Han var også god i treningskampen mot Kristiansund, der FKH vant 1–0.

Karamoko var også så vidt med til Haugesund for å se på forholdene, men reiste kjapt hjem igjen til St. Etienne. Siden har det ikke skjedd noe utvikling i saken.

– Hinsides

Sist søndag sa FKH-trener Eirik Horneland at han fortsatt håpet at Karamoko skulle bli FKH-spiller før søndagens seriestart mot Odd.

FKH håper fortsatt at en overgang lar seg ordne. Men foreløpig er det midtstopperens lønnskrav som står i veien for en overgang.

 

– Spilleren har et lønnskrav som er tre ganger høyere enn det vi kan tilby. Det ville vært hinsides for oss å tilby så mye. Det er på et nivå vi aldri har operert på før. Han forlanger mye mer enn det Filip Kiss hadde, sier daglig leder i FKH, Eirik Opedal.

– Vil det si at det er urealistisk å tro at Karamoko blir FKH-spiller?

– Per nå står det der det står. Lønnskravene gjør det helt uaktuelt, sier Opedal.

– Kan det endre seg?

– Det kan være.

 

– Er dere enige med St. Etienne om en overgang?

– Det er ikke noe som er underskrevet. Men vi har en forståelse for rammene for en permanent overgang for Karamoko. Det er ikke overgangssum involvert, sier Opedal.

– Men kanskje en skyhøy videresalgsklausul?

– For eksempel, smiler FKHs daglige leder.

– Kan du avvise at Karamoko spiller serieåpningen for FKH mot Odd søndag?

– Du kan aldri si aldri. Overgangen er ikke lagt død, understreker Opedal.

 

– Aldri gjort det så bra

Mandag la FKH fram et regnskap for 2017 som viste et underskudd på 1,6 millioner kroner. Den økonomiske situasjonen er mildt sagt utfordrende. Samtidig var det isolert også positive ting å hente fra 2017.

– Rent sportsøkonomisk har vi aldri gjort det så bra som i fjor. Det gjelder både de inntektene vi hadde på spillerlogistikk og inntekter på sportslige resultater, ikke minst gjennom europacupspill. Selvsagt brukte vi penger også, men totalt sett er 2017 det beste året vi har hatt på den fronten, sier Opedal.

Blant overgangene som ga mest penger i kassa i 2017 var salgene av Haris Hajradinovic (ca 7 mill.) og Filip Kiss (ca 6 mill) sist sommer.

– Det var spillere som begynte å bli krevende personer i miljøet. Samtidig ønsket de seg vekk fra klubben, fordi de så at de kunne tjene mer andre stedet. Det var en vanskelig situasjonen for oss, sier Opedal.

Grindhaug-skryt

Han berømmer sportssjef Jostein Grindhaug, som forhandlet fram overgangene. Spesielt salget av Haris Hajradinovic.

– De ønsket seg vekk og vi visste at vi måtte selge fordi vi trengte midlene. At vi greide å få så gode penger for de to med den situasjonen, var meget bra. Den jobben Jostein gjorde med Haris-overgangen var helt sinnssyk, mener Eirik Opedal.