FOTBALL: Den siste uken har Horneland rykket stadig nærmere den ledige trenerrollen på Lerkendal. Haugesunds Avis skrev lørdag at FKH-treneren er enig med Rosenborg om å bli klubbens nye hovedtrener.

Lille julaften la Kjernen ut et åpent brev til RBK-styret på sine nettsider. Der skriver supporterklubben at de støtter ideen om å få Horneland til klubben, men kun som assistent.

«Vi liker tanken på å hente Horneland til Rosenborg. Vi liker hans tanker rundt det å slå ned på et slapt treningsregime. Vi liker hans måte å stille krav til spillerne på. Vi liker hans tanker om å bygge et solid defensivt fundament i et lag», står det før Kjernen kommer med et varsku:

«Det er Bjørn Hansen han minner oss om, ikke Nils Arne Eggen. Han minner oss ikke om den ubestridte eneren på benken, på brakka og i media. Han minner oss om sidekicken. Vi ser han ikke være den samlende faktoren i klubben».

 

Ambisjoner

Supportergruppen skriver videre at den forstår at man ikke alltid får på plass førstevalget, men advarer samtidig Rosenborg mot å gå for det nest beste «og selge det inn som like bra».

«Men går man for ei løsning som ikke ser ut til å være bra nok for verken spillere eller publikum, så er det snakk om å bygge ambisjonene ned i stedet for opp. Og det var jo ambisjoner vi ønsket oss til jul», står det i søndagens brev.

RBKs styreleder Ivar Koteng sa fredag til NRK Trøndelag at en ny trener trolig vil skrive under i løpet av romjulen.

 

Har imponert i FKH

Horneland har tent Haugesund siden høsten 2016. I år tok han rogalandsklubben til en sterk fjerdeplass i Eliteserien.

Tidligere i forrige uke bekreftet Rosenborg at Rini Coolen går tilbake til rollen som akademisjef. Nederlenderen har ledet Rosenborgs A-lag siden 19. juli, men får ikke fortsette som hovedtrener.

Coolen overtok ansvaret etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken. Han loset trønderne til både serie- og cupgull samt gruppespill i Europaligaen.