Samuelsen-dobbel da FKH spilte uavgjort

Martin Samuelsen header inn 1-1 forbi keeper Sean McDermott.

Martin Samuelsen header inn 1-1 forbi keeper Sean McDermott. Foto:

Martin Samuelsen scoret to mål, men det holdt kun til ett poeng da FKH spilte 2-2 borte mot Kristiansund søndag.

DEL

KRISTIANSUND-FKH 2-2: Etter at Kristiansund fortjent ledet til pause, sørget to mål av Martin Samuelsen for at FKH snudde den vanskelige bortekampen mot Kristiansund.

På stillingen 2-1 hadde FKH muligheter til å punktere kampen, men i stedet for 3-1 klarte Kristiansund å utligne til 2-2 fem minutter før slutt. Dermed endte det med poengdeling i Kristiansund.

FKH-spillerne var ved kamplutt synlig skuffet over to tapte poeng, men avstanden til bunnlagene krympet ikke. Vålerenga –Ranheim og Sarpsborg 08-Stabæk endte også uavgjort, mens Strømsgodset tapte hjemme for Odd. Lillestrøm tapte mot Molde.

Ringstad og Leite inn

FKH gjorde to forandringer i forhold til startelleveren i onsdagens cupseier mot Mjøndalen. Mikkel Desler måtte stå over med karantene. Thore Baardsen Pedersen kom derfor over fra venstre- til høyreback. Inn på venstrebacken kom Stian Ringstad.

På midtbanen kom Bruno Leite tilbake fra karantene. Joakim Våge Nilsen var den som måtte vike. Det var dermed disse elleve (4-3-3) som startet for FKH: Helge Sandvik - Tore Pedersen, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann Hansen, Stian Ringstad - Christian Grindheim, Sondre Tronstad, Bruno Leite - Niklas Sandberg, Martin Samuelsen, Kevin Martin Krygård.

Allerede i åpningsminuttene var FKH farlig frampå etter et langt utspill fra Helge Sandvik. Kevin Martin Krygård gikk i bakken etter noe som liknet en dytt fra en Kristiansund-spiller, men dommer Sigurd Smehus Kringstad mente det ikke var nok til å blåse straffespark.

FKH var friske i starten og hadde deretter flere nesten-muligheter. Det ble derimot med nesten og ingen avslutninger på mål.

KBK-scoring etter feilpasning fra Samuelsen

Etter ti minutter hadde Martin Samuelsen et stygt balltap på egen halvdel. Han serverte Amahl Pellegrino som takket for pasningen, dro seg innover i banen og plasserte ballen helt nede i venstre hjørne. Dermed 1-0 til Kristiansund første gang de var i nærheten av å true FKH-målet.

Det var tydeligvis også den oppvåkningen hjemmelaget trengte, for utover i omgangen var hjemmelaget det beste laget. Selv om hjemmelaget hadde flere dødballer og farlige innlegg foran FKH-målet, ble det derimot ikke de store målsjansene ut av det.

Det gjorde det heller ikke foran Kristiansund-målet. FKH var slett ikke ufarlige på sine besøk foran motstanderens mål, men det ble med nesten.

Dermed gikk lagene til pause med 1-0-ledelse til hjemmelaget etter en sjansefattig omgang.


Samuelsen-revansje

Mens Kristiansund byttet Pål Erik Ulvestad inn for Andreas Hopmark i pausen, fortsatte FKH med de samme elleve etter pause som før.

Ulvestad markerte seg med å få gult kort etter få sekunder, men det var en FKH-spiller som virkelig skulle sette sitt positive preg på kampen kort tid etter.

Før fem minutter var gått av 2. omgang, hadde Martin Samuelsen fått revansjert feilpasningen som førte til Kristiansunds 1-0-mål. På et godt innlegg fra Douglas Bergkvist fikk Samuelsen stå upresset og heade inn 1-1 fra god posisjon.

Et knapt kvarter senere var Samuelsen på farten igjen, og denne gangen gjorde han det meste selv. Etter å ha dratt seg fri inne i Kristiansunds 16-meter avsluttet han fra skrått hold. Ballen gikk via keeper Sean McDermott og i nettet. En strålende scoring og FKH hadde snudd kampen.

Jubel etter 1-1-scoringen.

Jubel etter 1-1-scoringen. Foto:

KBK utlignet på kjempeskudd

Med rundt en halvtime igjen av kampen, var det fortsatt mye tid for hjemmelaget å slå tilbake. Det var derimot FKH som fortsatte å være det farligste laget.

Kristiansund byttet inn Bendik Bye på topp, men FKH svarte med å være svært nær å gå opp til 3-1. Kevin Martin Krygård ble spilt fri inne i hjemmelagets 16-meter. Skuddet hans ble reddet, men på returen var Martin Samuelsen på plass igjen. Denne gangen avsluttet han i stolpen.

Tolv minutter før slutt var kaptein Christian Grindheim ferdig for dagen. Inn på midtbanen kom Joakim Våge Nilsen, som også overtok kapteinsbindet.

Med ti minutter igjen gjorde Kristiansund sitt siste bytte for dagen. Aliou Coly kom inn for hjemmelaget. FKH så derimot ut til å ha god kontroll defensivt, men fem minutter før slutt kom en utligning av det vakre slaget.

Torkil Gjertsen mottok ballen med ryggen til mål like utenfor FKHs 16-meter. Han klarte å snu seg og avslutte, og for en avslutning! Gjertsen dunket ballen knallhardt i mål via undersiden av tverrliggeren. Dermed 2-2.

Kristiansund hadde nå fått blod på tann. Med få minutter igjen av kampen ble Coly spilt gjennom. Med kun Helge Sandvik mellom seg og nettet, traff derimot Kristiansunds innbytter svært dårlig og ballen gikk utenfor.

FKH byttet inn Ibrahima Koné for Martin Samuelsen og Torbjørn Kallevåg for Niklas Sandberg i sluttminuttene, uten at noen av dem fikk satt sitt preg på kampen.

Kristiansund var laget som presset på da klokka tikket mot slutten, men det ble ikke flere målsjanser. Dermed et sterkt bortepoeng for FKH, men surt for Jostein Grindhaugs gutter å miste to poeng så sent i kampen.

Artikkeltags