To lokale radiostemmer kaster seg på podkastbølgen

GOD STEMNING I STUDIO: Fredag er det premiere på den nye podkasten til Radio 102-duoen Håkon André Waage (t.v.) og Vidar Levinsen.

GOD STEMNING I STUDIO: Fredag er det premiere på den nye podkasten til Radio 102-duoen Håkon André Waage (t.v.) og Vidar Levinsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Radio 102-duoen Vidar Levinsen og Håkon André Waage satser på sin egen podkast om «idrett og sånn». Selv FKH følger etter.

DEL

PODKAST: Haugesunds Avis var tidlig ute. 21. januar 2015 var det nemlig premiere på podkasten «Sporten», og siden den gang har det blitt laget hele 116 episoder.

Nå, tre år senere, får «Sporten» endelig selskap av to lokale nykommere: «Pedagogisk IdrettsPreik» og «Propagandakontoret".

- Jeg synes det er kjekt med flere lokale sportspodkaster, og gleder meg til å høre hva de har å by på, sier sportsleder i Haugesunds Avis og programleder i «Sporten», Terje Flateby.

– Vi skal lage noe eget

Bak «Pedagogisk IdrettsPreik», også kjent som bare «PIP», står kanskje ikke overraskende to lærere. Men Håkon André Waage og Vidar Levinsen er nok uansett mest kjent som FKH-kommentatorer på Radio 102.

– Nei, hvorfor en podkast?, spør Waage, og gjentar spørsmålet han nettopp har fått.

– Ja?

– Vi er begge sportsinteresserte, og har lyst til å ta opp ting som engasjerer oss og forhåpentligvis folket der ute, sier Waage.

– Og hva er det?

– Det blir både dags- og ukeaktuelle tema om hva som skjer eller har skjedd rundt om i idrettsverdenen. Vi skal lage noe eget, men veien blir litt til mens vi går, sier han, og røper at det blant annet blir en fast topp fem-spalte i hver episode.

"PIP": Podkasten har selvfølgelig fått sin egen logo.

"PIP": Podkasten har selvfølgelig fått sin egen logo. Foto:

Prateglad firerbande

Foruten de to radiostemmene, vil «PIP» også bestå av pratmakerne Kjell Sture Jensen og Knut Vespestad.

– De vil bytte på å være med, og noen ganger vil vi ta inn en ekstern gjest, sier Waage.

Før jul laget podkastgjengen en pilotepisode, og smakebiter derifra har allerede blitt delt på sosiale medier som Facebook og Twitter. Men det er først fredag at premieren går på lufta. 

– Jeg er spent på om det faller i smak, sier Waage før torsdagens innspilling.

Programlederen har selv vært gjest i «Sporten» flere ganger, men nå skal han stå på egne ben.

- Vi har som mål å være et viktig og til tider morsomt og kritisk «PIP» i det store podkastmylderet. Det blir mest fokus på fotball, men også annen fysisk fostring. Både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Waage, og legger til:

– Skulle vi spore av, så er det ingen krise. Det er ofte da de morsomme historiene og anekdotene kommer.

Inspirert av Godset

I neste uke kaster også FKH seg på podkastbølgen med «Propagandakontoret».

- Vi er først og fremst inspirert av Strømsgodset, sier FKHs medieansvarlig Runar Nordvik, og viser til «Godset-podden» som ble lansert allerede i november i fjor.

Dermed blir FKH den andre norske eliteserieklubben med sin egen podkast.

– Vi har som mål å lage en best mulig podkast, sier Nordvik, som selv skal være programleder.

Han kaller «Propagandakontoret» for «mat for Mons».

– Dette er for dem som har tålmodighet til å sitte og høre på at vi går dypere inn i materien enn FKH TV, sier Nordvik, som lover ukentlige episoder om hva som rører seg i FKH.

– Temaene blir basert på hva som er dagsaktuelt, og vi kommer til å bruke de ressursene som er internt i klubben som gjester, sier han.

«Pedagogisk IdrettsPreik» legges ut hver fredag på iTunes og Spotify. «Propagandakontoret» har ikke har en fast sendedag, men vil bli lagt ut «ukentlig med ujevne mellomrom» på iTunes.

Artikkeltags