Tronstad-magi og Wadji-sløseri

Sondre Tronstad fikk stjernetreff, og scoret det som kan ha vært årets mål på Stadion.

Sondre Tronstad fikk stjernetreff, og scoret det som kan ha vært årets mål på Stadion. Foto:

Av

Ibrahima Wadji kunne og burde blitt den store helten mot Brann. Mens han bommet på sine klare sjanser, sørget Sondre Tronstad for poengdeling med sin tegneseriescoring i 2. omgang.

DEL

FOTBALL: Strafferedning og scoring på den påfølgende returen, drømmescoring og brente sjanser. Det var fasisten da vestlandsderbyet mellom FKH og Brann endte 1-1.

Fullsatte tribuner, flomlys, lørdag kveld. Det er dette eliteserien handler om. Det var dette vi drømte om i gamle dager da FKH hinket rundt lengre nede i divisjonssystemet.

Mye har skjedde siden Jostein Grindhaug og hans FKH-gutter var tilbake i det gode selskap og åpnet borte mot Brann i 2010.

Det året endte FKH foran Brann på tabellen, noe de også gjorde i 2013, 2014 og 2015. Brann er fortsatt storebror, men avstanden er ikke avskrekkende stor.

I fjor var det overtenning i FKH-leieren og bergenserne fikk leke seg til seier. Så langt i år har lagene vært like gode/dårlige. Med seier i dag ville FKH tak steget forbi Brann på tabellen.

Åpnet sterkt

FKH startet med sin nesten faste ellever. Christian Grindheim var tilbake som hengende spiss og Martin Samuelsen tilbake på benken.

Bruno Leite erstattet Joakim Våge Nilsen sentralt på midtbanen. Og det kunne ha blitt en drømmestart for vertene. En frekk stikker fra Bruno Leite fant veien til en alltid fremadstormende Ibrahima Wadji. Alene med keeper klarte han ikke å holde hodet kaldt, og smalt ballen rett i brystkassen på Håkon Opdal. Halvannet minutt senere var det jammen meg nære på igjen. Et pent hjørnespark fra Christian Grindheim landet på pannebrasken til Alexander Stølås, men igjen var det Opdal som trakk det lengste strået. For en åpning på kampen av hjemmelaget!

Stølås ut på båre

I fjor sto det 0-2 etter 12 minutter. I år var det FKH som tok tak i kampen. Best i duellene, friskest i angrep og tryggest i forsvar. Dessverre for FKH måtte Alexander Stølås ta telling etter en duell i feltet. Frisparkspesialisten måtte ut på båre etter 20 minutter, og Jostein Grindhaug valgte å skyve Thore Pedersen ned på backen og sette Kristoffer Velde inn på høyre flanke. Samme Velde som etter to mål i treningskampen mot Sandnes Ulf forrige lørdag uttalte at han var skapt for kamper som denne mot Brann. Det tok ikke lang tid før han fikk sin første store sjanse. Alene på 17 meter klinket han ballen i stolpen og ut. Der kunne 19-åringen skapt seg et minne for livet.

Straffe og pipekonsert

Etter 35 minutter skjedde det som ikke skulle skje. Veton Berisha gikk i bakken etter en duell med Fredrik Pallesen Knudsen. En godt plassert dommer pekte umiddelbart på straffemerket. Vito Wormgoor gikk fram, Helge Sandvik reddet mesterlig, men returen falt i beina på Brann-spilleren, mens FKH-spillerne sto relativt passive og så på.

Wormgoor fikk en enkel jobb med å sende gjestene i ledelsen. Straffesparket så kanskje billig ut, samtidig var det litt klomsete og unødvendig av Pallesen Knudsen å risikere så mye i duellen med Berisha som var på vei på skrå bort fra mål. Resultatet ble uansett at gjestene gå til pause med en noe ufortjent ledelse.

Roligere tempo

2. omgang startet som den første, med FKH jagende fremover og med Wadji på jakt i bakrom. Etter en stikker fra Grindheim prøvde senegaleseren seg på et C-moment av en lobb, men lyktes ikke.

Kampbildet var nå selvsagt i Branns favør. FKH måtte frem og de rødkledde med sine tallrike og høylytte tilhengere,kunne lukte på overganger. Deres første sjanse kom på frispark etter 52 minutter. Skuddet kom aldri lenger enn via pannen til Velde og ut til hjørnespark. Etter en ok åpning roet tempoet seg et hakk.

Ibrahima Wadji i duell med Branns Vito Wormgoor.

Ibrahima Wadji i duell med Branns Vito Wormgoor. Foto:

Tronstad-magi

Så smalt det. I det 62. minutt ladet Sondre Tronstad skuddfoten fra vel 20 meter. Ballen føyk forbi Håkon Opdal og opp i høyre hjørne.

Vi snakker kanskje årets mål på Stadion så langt i år, i konkurranse med Kones volley mot Molde i mai. Tronstad-scoring er ikke hverdagskost, men jammen var det verdt å vente på.

Kun få minutter senere kunne og burde Ibrahima Wadji sendt FKH i ledelsen.

Etter pent samspill med Torbjørn Kallevåg kom han igjen alene gjennom. Han valgte en skuddfinte som lurte både publikum og spillere, men den påfølgende avslutningen trillet utenfor. Svakt av Wadji å bomme på alle sjansers mor.

Brann brant også

Og det skulle komme mer. Nå jaget begge lag vinnermålet. Barmen og Rolantsson hadde sine småfarlige forsøk for gjestene, mens Wadji fikk nok en mulighet. Med tre minutter igjen på kampuret blåste han ballen utenfor fra skrått hold. Med kun ett minutt igjen og spille var det Branns tur til å brenne en gigantsjanse.

Innbytter Kristoffer Løkberg fikk en ferdigscoret pasning, men fra to meters hold bommet han på ballen og havnet i stedet i nettet selv.

Trønderen kommer antageligvis til å sove like dårlig som Wadji i natt. I de tre tilleggsminuttene skjedde det lite og ingenting. Poengdeling etter en kamp der FKH hadde flest store sjanser var i grunnen helt greit.

Artikkeltags