Martin Samuelsen er Årets fotballtalent

EN STOLT VINNER: Martin Samuelsen sliter med spilletid i Blackburn, men han kan trøste seg med prisen som Årets fotballtalent.

EN STOLT VINNER: Martin Samuelsen sliter med spilletid i Blackburn, men han kan trøste seg med prisen som Årets fotballtalent.

Artikkelen er over 3 år gammel

Gir premien til Djerv 1919 og Vard.

DEL

OSLO: Tre finalister har den siste uken kjempet om hvem som skal bli kåret til Statoils Årets talent, som er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.

LES OGSÅ: Tre spillere kan bli «Årets fotballtalent 2016» – og to av dem er lokale

Det er det norske folk som stemmer fram vinneren, og Martin Samuelsen fra Haugesund hanket inn hele 53 prosent av stemmene, ifølge en pressemelding fra Statoil.

Olaug Tvedten fra Stord var nærmest Samuelsen. Avaldsnes-spilleren sikret seg nemlig 30 prosent av stemmene.

Glad for seieren

– Det som kjennetegner morgendagens helter og talentene vi støtter er at de har en høy innsats over lang tid, en sterk indre glød og et tydelig læringsfokus. Martin Samuelsen har alle disse egenskapene, og vi gratulerer han så mye med seieren, sier Statoils markedsdirektør Karen Onsager Keiserud i pressemeldingen.

Årets talent er veldig glad for å vinne kåringen.

– Det er veldig mange store og gode fotballtalenter i Norge, så det å sitte her som årets vinner er jeg stolt over, sier Samuelsen i pressmeldingen.

Premie: 150.000 kr.

Både nominerte, del- og finalevinnere blir premiert med pengestøtte, som videre gis til den eller de klubbene som har betydd mest for spillerens egen utvikling.

Samuelsen stakk av med 50.000 kroner for seieren i delfinalen, og nå har Blackburn-spilleren vunnet 100.000 kroner til.

– Som når jeg vant delfinalen, så vil jeg gi pengene til Djerv 1919 og Vard. Så det blir 80.000 til Djerv hvor jeg har spilt i mesteparten av min karriere, i åtte år. Jeg vil også gi penger til Vard som jeg spilte i ett år som også betydde mye for meg. Begge klubbene fortjener pengene og har hjulpet meg på hver sin måte, sier han.

Tidligere vinnere

  • 2015: Sander Svendsen (Molde)
  • 2014: Martin Ødegaard (Strømsgodset)
  • 2013: Mads Møller Dæhli (Molde)
  • 2012: Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
  • 2011: Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
  • 2010: Markus Henriksen (Rosenborg)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken