Nordtveit klar for West Ham

MØTES NESTE SESONG? Håvard Nordtveit og Raheem Sterling.

MØTES NESTE SESONG? Håvard Nordtveit og Raheem Sterling. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Håvard Nordtveit har skrevet en femårskontrakt med Premier League-klubben West Ham.

DEL

FOTBALL: Nordtveits kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut til sommeren og det har lenge vært kjent at han skal spille i Premier League kommende sesong.

Ryktene har koblet han sterkt til en overgang til West Ham og i et intervju med Haugesunds Avis i forrige uke innrømmet vatsbuen at han flytter til London i sommer, uten å bekrefte til hvilken klubb.

Møtte Bilic

Men nå er det altså offisielt. Håvard Nordtveit blir West Ham-spiller og har skrevet under en femårskontakt med Premier League-klubben. Det bekrefter han overfor Haugesunds Avis.

- Jeg hadde mange andre tilbud, både fra toppklubber i Tyskland og andre Premier League-klubber. Men jeg fikk en veldig god følelse da jeg var på besøk i London i vinter og møtte West Ham-manager Slaven Bilic. Det er alltid en risiko, men jeg er trygg på at jeg har gjort det rette valget, forteller Nordtveit.

Også West Hams hjemmeside bekrefter overgangen mandag.

LES STORT INTERVJU MED NORDTVEIT OM HANS NYE FRAMTID HER

Nordtveit blir nå lagkamerat med en annen lokal spiller, Martin Samuelsen.

Kanskje Europaliga

West Ham avsluttet årets Premier League-sesong med tap 1-2 borte mot Stoke søndag. Etter å ha vært med å kjempe om en plass i Champions League neste sesong, endte London-klubben på 7. plass.

Men det kan fortsatt bli europacupspill på Nordtveit og West Ham. Hvis Manchester United slår Crystal Palace i FA-cupfinalen til helga, skal West Ham spille Europaliga i 2016-17 sesongen.

FAKTABOKS

HÅVARD NORDVEIT

Født: 21. juni 1990

Fra: Vats

Posisjon: Midtstopper, defensiv midtbane

Klubb: West Ham

Tidligere klubber: Vats 94, Skjold, FKH, Arsenal, Salamanca (lån), Lillestrøm (lån), Nürnberg (lån), Borussia Mönchengladbach.

Landskamper/mål for Norge: G16 10/1, G17 7/0, G18 4/3, G19 14/0, U21 22/1, A 28/2.

Les også: Flytter til London i løpet av sommeren

Les også: Nordtveit betaler av egen lomme

Podkasten diskuterer Håvard Nordtveit

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken