Denne veabuen er unik

MER GULL TIL MERYLL: Lørdag vant LSK Kvinner og Meryll Abrahamsen cupfinalen. Dette bildet er tatt på banketten etter at Avaldsnes vant finalen i 2017

MER GULL TIL MERYLL: Lørdag vant LSK Kvinner og Meryll Abrahamsen cupfinalen. Dette bildet er tatt på banketten etter at Avaldsnes vant finalen i 2017 Foto:

Meryll Abrahamsen fra Veavågen har vunnet The Double i 2019. Lørdag spilte hun det siste kvarteret da LSK Kvinner knuste Vålerenga i cupfinalen.

DEL

FOTBALL: Abrahamsen har fått godt betalt etter overgangen fra Avaldsnes til LSK Kvinner før denne sesongen. Tidligere i høst kunne hun smykke seg med sitt første seriegull.

Lørdag ettermiddag var også cupgullet i boks. Hennes andre etter at hun også vant med Avaldsnes i 2017.

Abrahamsen startet på benken i lørdagens cupfinale i Telenor Arena mot Vålerenga. En kamp LSK Kvinner dominerte totalt i 1. omgang. Og som hun gjorde det for Avaldsnes i 2017, var det Elise Thorsnes som gjorde 1–0. Emilie Nautnes (2) og Therese Åsland sørget for hele 4–0 til pause.

Ajara Njoya reduserte for Vålerenga tidlig i 2. omgang, men LSK svarte like etterpå ved Anja Sønstevold. Og det endte 5–1.

Meryll Abrahamsen kom inn for Therese Åsland da det var spilt 75 minutter.

22-åringen fra Veavågen, med fortid i Haugar og Avaldsnes, har spilt 17 kamper i serie og cup for LSK Kvinner denne sesongen. Hun har scoret fire mål. Og er den første veabuen som har vunnet en seniortittel i norsk fotball.

Vålerenga hadde tre tidligere Avaldsnes-spillere i startoppstillingen lørdag: Andrine Tomter, Maruschka Waldus og Dejana Stefanovic.

KONGEPOKALEN I HAVN: Meryll Abrahamsen til høyre for kaptein Ingrid Moe Wold (med den store pokalen).

KONGEPOKALEN I HAVN: Meryll Abrahamsen til høyre for kaptein Ingrid Moe Wold (med den store pokalen). Foto:

GULLJENTER: LSK Kvinner at de vant NM-finalen i fotball for kvinner mot Vålerenga i Telenor Arena.

GULLJENTER: LSK Kvinner at de vant NM-finalen i fotball for kvinner mot Vålerenga i Telenor Arena. Foto:

Artikkeltags