- Det er viktigere å slå Kopervik enn å rykke opp

KLAR FOR LOKALOPPGJØR: Åkras daglige leder Helge Hammersland håper rundt 400 tilskuere tar turen på lokaloppgjøret mot Kopervik torsdag.

KLAR FOR LOKALOPPGJØR: Åkras daglige leder Helge Hammersland håper rundt 400 tilskuere tar turen på lokaloppgjøret mot Kopervik torsdag. Foto:

Helge Hammersland og Åkra har begynt å forberede seg på livet i 3. divisjon. Men akkurat nå er det viktigst å slå Kopervik.

DEL

FOTBALL: Torsdag møtes Åkra og Kopervik på Åkra stadion, en kamp du kan se direkte på h-avis.no, med Vidar Levinsen som kommentator.

SE KOPERVIK - ÅKRA HER TORSDAG 18.00

- Venter med å sprette marsipankaka

Åkra har vunnet alle sine 14 kamper så langt og har stø kurs mot opprykk. Men selv ikke med seier mot Kopervik torsdag er opprykket formelt sett i orden.

- Så lenge det er en teoretisk mulighet for at vi ikke rykker opp, venter vi med å sprette marsinpankaka. Og lokaloppgjør lever litt eget liv, sier Åkras daglige leder Helge Hammersland.

- Men vi er enige om at det ser bra ut?

- Det er vi enige om, smiler Hammersland.

På torsdag er det ikke opprykket som står mest i fokus.

- Kanskje jeg fornærmer noen når jeg sier dette, men det er viktigere å slå Kopervik enn å rykke opp. Det er et godt samarbeid mellom klubbene, fredelig kappestrid på en fotballbane er bra. Vi er fiender i 90 minutter, så er det takk for kampen og livet går videre, smiler Åkras daglige leder.

- Vi skal ikke gå i den fella

Selv om de ikke tar opprykket på forskudd, har Åkra begynt å planlegge for et liv i 3. divisjon.

- Ja, fotballavdelingen har begynt å tenke på økonimien i det. Vi vet jo ingenting om hvordan 3. divisjon kommer til å å se ut neste år, men det er klart at reisebudsjettet kommer til å øke betraktelig. Det kan jo også bli noen toerlag. Det betyr i så fall mandagskamper og kanskje må vi kjøpe folk fri fra jobb, sier Hammersland.

Økte utgifter til A-laget må dekkes inn. For Hammersland er klar på at Åkra ikke skal bruke mer penger enn de har.

- Det er mange som har gjort den tabben før. Den fella skal vi ikke gå i. Vi skal drive forsvarlig. Så har vi heldigvis en del sponsorer som brenner litt ekstra for fotballen. Så har vi også et nytt, flott og stort anlegg på vei. Vi håper det skal bidra til større inntekter, sier han.

Det nye anlegget skulle etter planen stå klart i mai 2020, med to nye flerbrukshaller og nytt stadion/kunstgressbane. Nå håper Åkra at åpningsdatoen blir 1. mars.

- Det blir et vanvittig løft for hele idrettslaget, sier Hammersland om anlegget som også skal tilfredsstille Norges Fotballforbunds stadionkrav til spill i 3. divisjon.

Artikkeltags