Disse lokale lagene spiller KM-finale

FINALEKLARE: Åkras J14-lag møter Viking i KM-finale lørdag. Foran fra venstre: Thea Idland, Sara Othalie Olsen, Andrea Brun, Julia Langåker, Lina Sirnes og Maria Tangen. Bak fra venstre: Serina Vesterheim, Ane Sletten, Seline Ferkingstad, Marita Knutsen, Agnethe Breidfjord Olsen, Maren Lovise Nyborg Medhaug, Ella Sluis, Ida Tormodsæter, Sunniva Einarsen og Solveig Ferkingstad.

FINALEKLARE: Åkras J14-lag møter Viking i KM-finale lørdag. Foran fra venstre: Thea Idland, Sara Othalie Olsen, Andrea Brun, Julia Langåker, Lina Sirnes og Maria Tangen. Bak fra venstre: Serina Vesterheim, Ane Sletten, Seline Ferkingstad, Marita Knutsen, Agnethe Breidfjord Olsen, Maren Lovise Nyborg Medhaug, Ella Sluis, Ida Tormodsæter, Sunniva Einarsen og Solveig Ferkingstad. Foto:

Fem lokale lag spiller lørdag KM-finale i Randaberg Arena. To av dem fra Åkra.

DEL

FOTBALL: Det er tid for å kåre KM-vinnere i aldersbestemte klasser i Rogaland. Lørdag er det duket for den årvisse finalehelgen i Randaberg Arena, der serievinnerne fra nordfylket møter serievinnerne i sørfylket i 13- og 14-årsklassene, samt J19-klassen. Altså de klassene som ikke har eliteserie på tvers av Boknafjorden.

Jenteklassene

I jentenes 14-årsklasse skal Åkra møte Viking. Og Åkra-trener Johnny Knutsen er forberedt på tøff motstand.

– For å være helt ærlig har jeg ikke store forhåpninger om å vinne. Vi er en breddeklubb som møter en satsingsklubb i Stavanger som samler de beste spillerne fra distriktet sitt. Men dette er likevel enormt for oss. Det blir uansett en knallkjekk lørdag, sier Knutsen.

Han er strålende fornøyd med utviklingen til spillerne sine.

– I fjor spilte vi i 2. divisjon. I år har jentene tatt steg for steg i 1. divisjon. I høst hadde vi åtte strake seirer. Fantastisk bra, sier Johnny Knutsen.

Åkra vant 1. divisjon ett poeng foran Haugar.

I 13-årsklassen spiller Stord mot Staal Jørpeland. Sunnhordlendingene vant 1. divisjon i Nord-Rogaland ett poeng foran Haugar 3.

I jentenes 19-årsklasse har Stegaberg/Skjold vært helt suverene i Nord-Rogaland med full pott og 45 poeng på 15 kamper i 1. divisjon. Åkra ble nummer to med 25 poeng. Stegaberg/Skjold møter Frøyland i finalen lørdag.

Gutteklassene

I guttenes 14-årsklasse møtes Djerv 1919 ogSandnes Ulf i finalen. Djerv 1919 har vært suverene i nordfylket med 28 av 30 mulige poeng i 1. divisjon i høst. Ølen ble nummer to med 16 poeng.

I guttenes 13-årsklasse er det duket for et nytt Åkra-lag i finalen. De møter Vidar. Åkra vant 1. divisjon i Nord-Rogaland etter seier 3–2 mot Vard i en ren seriefinale i siste serierunde. Åkra endte på 22 poeng. Vard på 18 på 2. plass.

To gull til Djerv 1919

I klassene med eliteserie har Djerv 1919 sikret seg KM-gullet i guttenes 19- og 16-årsklasse. Bryne har vunnet 15 årsklassen med Djerv 1919 som beste lokale lag på 3. plass.

I jentenes 16-årsklasse kan fortsatt tre lag ta KM-gull når én serierunde gjenstår; Forus/Gausel, Viking og Vidar.

Obos-finaler

Lørdag og søndag spilles det også finaler i Obos-cupen for aldersbestemte lag i Randaberg Arena. Her er  følgende lokale lag med:

Gutter 19 år: Skjold – Frøyland.

Gutter 16 år: Sauda – Vardeneset.

Gutter 15 år: Kopervik – Staal.

Gutter 14 år: Varhaug – Åkra.

Jenter 19 år: Vedavåg – Midtbygden.

Artikkeltags