Gå til sidens hovedinnhold

- Enda mer emosjonelt enn jeg hadde trodd

Artikkelen er over 3 år gammel

- De andre gullene jeg har kan ikke måle seg med dette, sier matchvinner og kaptein Elise Thorsnes.

AVALDSNES-VÅLERENGA 1-0: Fredag fortalte Elise Thorsnes til Haugesunds Avis at hun fikk tårer i øynene bare av å tenke på å få løfte kongepokalen som Avaldsnes-kaptein. Lørdag gikk drømmen i oppfyllelse. Landslagsspilleren scoret kampens eneste mål og kunne etter kampen løfte pokalen. Avaldsnes er norgesmestere 2017.

- Dette var akkurat slik jeg hadde drømt om. Det ble bare enda mer emosjonelt enn jeg hadde trodd. Da dommeren blåste av kampen, bare la jeg med ned og tårene kom.

- Dette er ufattelig stort og jeg er stolt av både meg selv og jentene. Etter fem sølv klarte vi det endelig, stråler Thorsnes.

- Ufattelig stort

Har tre cupgull fra før, men hun er klar på at gullet med Avaldsnes overgår dem alle.

- De andre gullene kan ikke måle seg med dette. Dette er noe helt annet. Det er det første gullet til klubben og å få lov til å løfte pokalen var fantastisk. Det var kanskje første og siste gang jeg fikk lov til å være kaptein på et gullag.

- Det er ufattelig stort, kommenterer Avaldsnes-kapteinen.

Om selve kampen sier Thorsnes:

- Vi startet kampen veldig bra og hadde god kontroll, selv om det skal sies at Vålerenga også skapte noe. Jeg følte likevel at vi hadde kontroll. I 2. omgang var Vålerenga kanskje bedre enn oss, men de skapte ikke så mye.

- Måtte ha knekt foten for å bytte

I 2. omgang var Elise Thorsnes en periode på sidelinjen og fikk behandling, men hun fortsatte kampen og spilte til dommeren blåste av.

- Jeg har slitt med en skade under foten og jeg følte jeg slo den opp. Men jeg tror ikke det var snakk om å bytte meg ut for det. Da måtte jeg ha knekt foten, smiler Thorsnes.

Hun liker seg best som spiss, og det var spissegenskapene hennes som sørget for kampens eneste mål. Utover i kampen var Thorsnes derimot å se overalt. Hun ryddet opp foran eget mål, hun var sentralt på midtbanen og hun var framme i angrep.

- Det blir litt slik noen ganger. Av og til var jeg for sliten til å bli med opp, og da sendte jeg Hanna (Dahl) opp. Etter skaden ville Per Inge at jeg skulle ligge som sentral midtbane og strø baller ut på kantene. Da var også Anna (Jøsendal) kommet inn med friske bein, forklarer hun.

Kun tre måneder utenlands?

Søndag reiser Thorsnes til Australia for å spille fotball på den andre siden av jorda i tre måneder. Hun har derimot kontrakt med Avaldsnes også i 2018 og skal etter planen returnere til Karmøy til sesongoppkjøringen.

- Er det likevel fare for at dette var siste gang vi så deg i Avaldsnes-drakt?

- Det er en fare for det, men jeg har kontrakt med Avaldsnes også neste år. Klubben vet derimot hvor gammel jeg er og at jeg har lyst å oppleve nye ting.

- Nå får jeg muligheten til det med tre måneder i Australia. Så får vi se om det gir mersmak, eller om jeg får hjemlengsel og vil hjem til Avaldsnes. Jeg føler meg i alle fall veldig hjemme der og det er ufattelig stort å få vinne cupfinalen med Avaldsnes.

Selv om hun reiser til Australia søndag, er det ikke snakk om å ta en tidlig kveld etter cupfinalebanketten.

- Det blir ingen rolig fest. Jeg har ikke fly før halv fem, så det blir full fest i kveld, smiler Avaldsnes-kaptein Elise Thorsnes.

Les også

- Fantastisk deilig

 

Kommentarer til denne saken