Gå til sidens hovedinnhold

– Heimebane kan være en døråpner

Artikkelen er over 3 år gammel

Sportssjef i Avaldsnes Lena Tyriberget har sett et par episoder av NRK-serien «Heimebane.» Med unntak av Tromsøs kvinnelige keepertrener er Eliteserien i dag mennenes arena. Nå kan dører åpnes i kjølvannet av en TV-serie.

KARMØY: – Det er veldig bra at dette temaet tas opp. Selv er jeg åpen for å jobbe i en herreklubb dersom det rette tilbudet skulle komme. Det handler mer om kompetanse enn kjønn, men jeg tror også det er viktig at vi kvinnelige trenere kommer på banen og sier at dette er noe vi kunne tenke oss. Jeg tror nok at serien kan gjøre tilværelsen enklere for en kvinnelig trener i Eliteserien, dersom en tilsvarende situasjon skulle oppstå i virkeligheten, sier Tyriberget.

Hun har opplevd fotball på europeisk nivå som analysesjef for Kjetil Rekdal, da han trente Kaiserslautern i tysk Bundesliga i 2007. Før hun kom til Avaldsnes har hun vært involvert i flere aldersbestemte jentelandslag i Norges Fotballforbund.

Nå er hun sportssjef for et Avaldsnes som står med tre poeng på de fire første kampene, og ligger nest sist på Toppserietabellen.

– Vi må på en måte spille inn laget på nytt, og vi visste det ville bli tøft i starten. Jeg tror det må gå seg litt til, og håper vi kan snu det med en seier hjemme mot Lyn på lørdag.

Kommentarer til denne saken